Na een lange winterstop mocht S.V. ‘t Harde weer eens aantreden in een echte wedstrijd. Er stond een oefenwedstrijd in Elspeet op het programma tegen de plaatselijk trots. Dit is de eerste wedstrijd in 2022. Vorige week zaterdag stond er een wedstrijd met een gemengd 1e en 2e elftal op het programma om weer wedstrijdritme op te doen. Zo wordt er weer rustig toegewerkt naar de eerste competitiewedstrijd tegen ‘s Heerenbroek op 19 februari.

De wedstrijd tegen Elspeet begon goed voor de mannen van René van ‘t Goor. Er waren een aantal spelers nog niet bij de groep, maar dat deerde de basisspelers niks. Binnen 15 minuten  stond de eindstand al op het scorebord.  Stefan Marsman scoort in de 7e minuut 0-1 en 8 minuten later zijn 2e doelpunt van deze middag, om zo de 0-2 aan te tekenen.

In de 17e minuut krijgt Jelle van ‘t Hul een rode kaart van scheidsrechter Schoonhoven. S.V. ‘t Harde moest verder met 10 man.

Deze 10 spelers weten de 0-2 vrij eenvoudig te handhaven en waren nog met regelmaat gevaarlijk voor het doel van Elspeet. Na de rode kaart was de wedstrijd eigenlijk afgelopen en voor het publiek wat minder leuk om naar te kijken. Maar de 0-2 bleef uiteindelijk op het scorebord. Een mooi begin van het jaar.

Volgende week zaterdag (5 februari) speelt S.V. ‘t Harde om 14.30 uur thuis tegen EFC ’58. Voorafgaand om 12.30 spelen beide 2e elftallen tegen elkaar op sportpark Schenk in ‘t Harde.