‘Organiserende supportersvereniging staat in de startblokken’

Al meer dan 30 jaar is de grote vlooienmarkt op Hemelvaartsdag een begrip. Duizenden mensen uit de wijde omtrek komen dan richting het ’t Harde om te snuffelen tussen de koopwaar van de meer dan 400 handelaren. Al rond de klok van 7 uur lopen de eerste koopjesjagers over de markt. Afgelopen twee jaar was het helaas oorverdovend stil op Hemelvaartsdag rondom sportpark Schenk vanwege de geldende corona-maatregelen.

Wat opvalt is dat de reclameborden voor de Hemelvaartsmarkt op het sportpark er nog steeds hangen. Voorzitter Elskamp, van de organiserende supportersvereniging Groen-Wit, geeft aan: “Afgelopen jaren waren niet leuk voor ons. De markt van 2020 zat al helemaal vol en we hadden de organisatie eigenlijk al helemaal rond en voor 2021 hadden zich ook al veel standhouders aangemeld. Wij waren er klaar voor om weer een fantastische dag te organiseren. Helaas, maar begrijpelijk, ging er toen ook een streep door de hele markt.”

“Ook financieel was dit een grote strop voor de supportersvereniging”, vult penningmeester Vellekoop aan. “Wij zijn er alleen maar om de SV ’t Harde te ondersteunen, zowel financieel als materieel. Dat was dit jaar ook moeilijker. Gelukkig zijn we altijd zuinig geweest en konden we dit hebben. Afgelopen jaar zijn de inschrijvingen van 2021 automatisch doorgegaan naar 2022. We willen graag dat onze standhouders volgend jaar weer terugkomen, veel van hen zijn ook ondernemers, die hebben het op dit moment ook zwaar. “

De supportersvereniging is dit jaar wel gewoon gestart met de organisatie. Stilzitten was voor hen geen optie. Zo worden ook dit jaar de uitnodigingen weer verstuurd naar alle standhouders en belangstellenden. Inmiddels hebben al meer dan 150 standhouders zich alweer aangemeld en zit de markt al bijna weer voor de helft vol. “Of het door kan gaan, geen idee. Maar we beginnen al wel met de organisatie. Als de markt dit jaar niet door kan gaan, gaan de aanmeldingen door naar 2023. Standhouders zijn dan al zeker van hun plekje” aldus Elskamp. “Misschien is het wel mogelijk om het in een kleinere vorm te organiseren, maar niemand weet hoe we er in mei voor staan, laten we hopen dat het leven dan weer een beetje normaal aan het worden is.”

Belangstellenden voor de markt van 26 mei 2022 kunnen zich nog steeds opgeven. Dit kan via supportersvereniging@svtharde.nl Zij krijgen dan alle benodigde informatie toegestuurd. Meer informatie is ook te vinden op www.svtharde.nl