Verbinding
“Ik mag zijn, wie ik ben. Ik word serieus genomen, veiligheid, geborgenheid, plezier, samen zijn, gezien worden”. Deze doelen verbinden Brasserie, kunstatelier en brouwerij Aan de Gracht uit Elburg en het G-voetbal voor vrouwen. Dagbesteding en ontspanning worden gecombineerd. Acht “werknemers” van Aan de Gracht voetballen bij SV ’t Harde in een G-team. Vier mannen en vier vrouwen. Dit was voor de eigenaren Rosalie, Gerrit Jan en Mathilde van Aan de Gracht voldoende om sponsor te worden van het nieuwe G-vrouwenteam in oprichting. Vol trots kan S.V. ‘t Harde hierbij meedelen dat het G- vrouwenteam door Aan de Gracht zal worden voorzien van wedstrijdtenues, sporttassen, trainingspakken en coachjassen.

Aanleiding
“Het zou fijn zijn als er meer meiden gingen voetballen”. Dit waren de woorden van Priscilla.

Een aantal keren trainde zij mee met het G-mannenteam. Ondanks haar tomeloze inzet en voetbalkwaliteiten, kwam Priscilla nauwelijks aan voetballen toe. Fysiek en beleving van het “spelletje” was anders. Dit was de aanleiding om te starten met een G-vrouwenteam. Drie jaar later was het zover. Vijf dames maakten de start op het trainingsveld. Inmiddels zijn het zeven enthousiaste speelsters.

Organisatie
Belangrijk waren de voorwaarden om te voetballen. Carmen Lowijs verzorgt de trainingen in het kader van haar opleiding Sport, Bewegen & Leefstijl, keuzedeelstage aangepast sporten. Carmen wordt begeleid door Kay Bosscha, trainer van de G-dames. Heleen Vermeulen is de begeleidster van de groep. Zij begeleidt en helpt mee bij de trainingen. Heleen bekleedt een belangrijke functie tussen de vereniging en team.

Lid worden
Zeven speelsters is nog niet genoeg om deel te nemen aan toernooien of competitie. Hiervoor zijn minimaal 10 speelsters nodig en het liefst nog meer. Als je bovenstaande leest en het lijkt je leuk, om een aantal proeftrainingen mee te draaien, of wellicht ken je iemand die je hiervoor zou kunnen enthousiasmeren? Meld jezelf of diegene dan aan of kom een keer kijken of meedoen! De groep traint op donderdagavond van 18.30-19.30 op Sportpark Schenk aan de Bovenweg 8 op ’t Harde.

Aanmelden, kijken of meedoen kan via begeleidster Heleen Vermeulen; heleentju_92_7@hotmail.com of trainer Kay Bosscha; kaybosscha@hotmail.com / 06-19712345