S.V. ’t Harde wint van S.V. Zalk en weet nu twee wedstrijden achter elkaar te winnen. Deze punten waren erg belangrijk om definitief aan te haken in de middenmoot en aansluiting te krijgen bij de bovenste plekken in de 4e klasse D. Op dit moment lijkt Dieze West een klasse apart, maar voor de tweede positie ligt de strijd volledig open.

In een troosteloos decor werd de wedstrijd S.V. ’t Harde – S.V. Zalk op het hoofdveld van Sportpark Schenk gespeeld. Zonder toeschouwers langs de lijn, lichte motregen en verder een grauwe lucht zijn dat niet de meest sfeervolle elementen voor een fijne voetbalmiddag. Gelukkig konden de supporters van beide teams de wedstrijd via een livestream volgen, met daarbij voorzien van deskundig commentaar door Johan Hut. Mooi is het weerzien met oud-trainer Egbert Kragt, alle spelers op het veld hebben onder Egbert mogen trainen. Dit maakt de wedstrijd net wat specialer voor alle hoofdrolspelers.

S.V. ’t Harde begint erg sterk aan de wedstrijd, met name Michael Jeensma en Pascal van Hulsteijn zorgen voor de regie richting aanval. Met een zeer goed in de organisatie spelende Menno van ’t Hul en Dennis van Hulsteijn weten de “Groen-Witten” de ene mooie aanval na de andere op veld te leggen. Helaas ontbreekt het bij de voorwaartsen nog aan scherpte, waardoor het na een kwartier spelen nog steeds 0-0 staat. Maar dit veranderd na een snel genomen vrije trap van Michael Jeensma, die de bal van de rechterkant naar de linkerkant van het veld verplaats. Jelle van ’t Hul geeft voor op Henk Elskamp en Henk legt de bal prima breed voor de voeten van Stefan Marsman, die beheerst de 1-0 maakt.

Direct na dit mooie doelpunt krijgt S.V. ’t Harde nog 2 prachtige kansen, alleen missen Stefan Marsman en Henk Elskamp alleen voor de keeper van S.V. Zalk. Zo is de ruststand 1-0.

Na rust heeft hoofdtrainer Egbert Kragt wat tactische aanpassingen gedaan, waardoor S.V. Zalk wat meer grip op de wedstijd krijgt. Ook wordt er meer fysiek gespeeld door de “Geel-Zwarten”. Iets waar de mannen van S.V. ’t Harde vooral niet in mee moeten gaan, want voetballend is S.V. ’t Harde beduidend beter. Na 60 minuten spelen kwam het hoogtepunt van de middag, een mooie voorzet van Jelle van ’t Hul werd met een prachtige omhaal afgerond door Henk Elskamp. Met deze 2-0 voorsprong ging S.V. Zalk met nog meer fysiek spelen en werd ook steeds gevaarlijker. Een overtreding van Sam van Norel binnen het strafschopgebied werd bestraft door de goed leidende scheidsrechter Van Zuilen met een strafschop. Simon van Halm benut deze strafschop uitstekend en tekent de eindstand van 2-1 0p het scorebord. Die 2-1 is in de laatste 25 minuten zwaarbevochten binnengehaald door de mannen van René van ‘t Goor. S.V. Zalk wist nog diverse kansen te creëren, welke grotendeels goed verwerkt werden door de uitstekend keepende Sander van der Groef.

Twee competitie overwinningen op rij is wellicht het begin van een mooie serie richting winterstop. Met nog drie wedstrijden te gaan voor de winterstop kan er een wellicht de definitieve aansluiting met de bovenste plekken gerealiseerd worden. Volgende week staat de voor S.V. ’t Harde altijd lastige uitwedstrijd tegen Wilsum op het programma. Om 14.30 wordt er wederom zonder publiek afgetrapt in Wilsum. Of er weer een livestream komt is op dit moment nog niet duidelijk. Hier communiceren wij deze week meer over via onze website.