Zaterdag 25 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma. Op het prachtige sportpark Schenk was Reaal Dronten de eerste tegenstander van de Groen-witten.

Iedereen was benieuwd hoe beide ploegen aan de competitie gingen  starten. Reaal met een jong en gretig team had een prima voorbereiding achter de rug. Ook S.V. ‘t Harde kon terugkijken op een goede voorbereiding. Maar verlies bij een eerste competitiewedstrijd kan een goede voorbereiding zo doen verbleken.

De eerste helft was heel duidelijk voor de mannen uit Dronten. Met fris en aanvallend voetbal werd de ene na de andere kans afgedwongen. Na wat kunst- en vliegwerk van keeper Van der Groef en zijn verdediging werd de schade tot één doelpunt beperkt. De talentvolle Jelle Zaal maakt na een mooie aanval de 0-1 in de 24ste minuut. S.V. ‘t Harde wist in de 1e helft maar één echte kans te creëren, die gemist werd door Stefan Marsman.

In de 2e helft werd alles anders. De mannen van René van ‘t Goor gingen meer voetballen en wisten daardoor beter in de wedstrijd te komen. Na een massale opstoot tussen de spelers van beide teams, na ongeveer een uur spelen, waren de gemoederen behoorlijk verhit. Waar normaliter kaarten getrokken worden bij dit soort taferelen, besloot de scheidsrechter om dit verder zonder kaarten af te doen.

S.V. ‘t Harde ging nadien verder met het jagen op een doelpunt en in de 75ste minuut wist Henrico Leusink het net bij Reaal te vinden. Deze 1-1 werd uiteindelijk ook de eindstand.

Volgende week speelt S.V. ‘t Harde een uitwedstrijd tegen CSV ’28 uur Zwolle. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Meer foto’s te zien op de facebookpagina’s van S.V. ‘t Harde en S.V. ‘t Harde foto’s