Vanaf maandag 14 juni gaan alle natuurgrasvelden in onderhoud. Dit houdt in dat er alleen nog op het kunstgrasveld getraind en gevoetbald kan worden.

Waarom nu?
Veel leden vragen zich af waarom er nu onderhoud plaatsvindt en niet vanaf begin juli als de regiocup voor de jeugd is afgelopen. Het is heel simpel: de velden hebben hun jaarlijkse onderhoud nodig. Ook al is er minder op gespeeld. Het onkruid moet verwijderd worden en er wordt graszaad gestrooid. Dit proces heeft minimaal 6 weken nodig voor er weer op gespeeld kan worden.

Ingelaste regiocup
Wij hebben een aantal weken geleden afspraken met de gemeente gemaakt over het jaarlijkse onderhoud. Toen was de berichtgeving vanuit KNVB dat er geen rekening meer gehouden werd met een regiocup. Dat heeft ons doen besluiten om medio juni te starten met onderhoud, zodat wij aan het begin van het nieuwe seizoen gelijk goed over de velden kunnen beschikken. Immers, hoe later het onderhoud, hoe later de velden weer beschikbaar zijn.

Oplossing
Nu er toch nog op het laatste moment een regiocup in het leven is geroepen door de KNVB, hebben wij als vereniging ervoor gekozen om ook hier weer te denken in mogelijkheden. Dus niet kiezen om niet mee te doen, maar wel om de laatste 2 weken van de regiocup anders in te delen. De thuiswedstrijden worden over de hele zaterdag gepland en sommige thuiswedstrijden worden omgezet naar uitwedstrijden, of wellicht in een doordeweekse wedstrijd. Dit is wat aanpassen, maar dat doen wij nu al anderhalve jaar met elkaar. Ook dit moet ons lukken samen.

Dus een oproep aan trainers en leiders: zorg er met elkaar voor dat een ieder kan trainen op het kunstgrasveld. Doe dit in overleg met Chris Huenestein en TC.