Het leek de trainer en leiders van de JO11-1 een leuk idee om een voetbalclinic te organiseren voor de kids, om ze zo eens een andere uitdaging te bieden op de zaterdagen nu de wedstrijden niet door kunnen gaan. De de voetbalschool Skills Zwolle werd bereid gevonden om op zaterdag 12 december een voetbalclinic te verzorgen.

De kinderen hadden er zin in. Ze begonnen met een warming-up door middel van spelletjes met je eigen lichaamsgewicht, evenwicht en kracht. Daarna gingen ze wedstrijdjes doen. Ze moesten met de bal aan de voet slalommen tussen pionnen door. Het groepje dat het eerste klaar was en de oefening goed had uitgevoerd, die had gewonnen.

Daarna hebben de spelers diverse oefeningen gedaan waarbij ze op verschillende manieren en verschillende afstanden moesten schieten op het doel. Ze hebben daarna in wedstrijdverband een leuk spel gedaan waarbij je goed moest nadenken en goed met je teamgenoot samen moest spelen om niet af te vallen. Vervolgens hebben ze geoefend met het uitvoeren van een omhaal. Dit leverde leuke filmpjes en foto’s op. Wat was iedereen fanatiek!

Ter afsluiting werden er verschillende partijtjes gespeeld. Iedereen kreeg na afloop een mooi certificaat. Het was een leuke en leerzame ochtend mooie bijdroeg aan het versterken van de teamspirit.