Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen zijn ingegaan op woensdag
14 oktober 22:00 uur en gelden vooralsnog voor de komende vier weken.
Voor het voetbal betekent dit het volgende:

  • Alle amateurcompetities zijn voor de aankomende vier weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Voor iedereen geldt dat zij na afloop van de training/wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk weer moeten verlaten. Je kan dus niet blijven kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat je dan wordt gezien als toeschouwer.


Waarom mogen er geen officiële wedstrijden gespeeld worden?
Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Om dit te beperken is door de overheid besloten om voorlopig alle amateurwedstrijden stil te leggen.

Wie zijn er welkom op Sportpark Schenk?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de trainingen/wedstrijden. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, TC.

Mag er publiek aanwezig zijn bij trainingen/wedstrijden?
Nee, vanwege de zorgwekkende landelijke besmettingscijfers heeft de overheid besloten dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Mogen ouders naar trainingen/wedstrijden komen kijken van kinderen?
Nee, toeschouwers zijn niet toegestaan op de sportaccommodatie. Het doel van de overheidsmaatregelen is om de trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders/begeleiding aanwezig zijn?
Ja, ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Mogen er ouders/begeleiding aanwezig zijn bij de voetbalschool, JO8 en JO9 bij trainingen/wedstrijden?
Ja, één ouder/verzorger mag aanwezig zijn bij de voetbalschool, JO8 en JO9.

Mogen jeugdteams t/m O19 wedstrijden spelen tegen andere teams van de eigen vereniging?
Ja, jeugd mag onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

 

 

Mogen senioren teams in meerdere groepen van vier tegelijk trainen op één veld?
Ja, de groepen van vier spelers trainen in vaste samenstelling waarbij de onderlinge 1,5 meter afstand altijd in acht wordt genomen. Zorg er voor dat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort.

Behoort de trainer bij de senioren tot het toegestane “viertal”?
Nee, bij teamsporten voor senioren wordt getraind in vaste groepen van maximaal vier personen. De trainer wordt niet gerekend tot het viertal. Binnen de groepen moet er continu minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden ten opzichte van elkaar en vanzelfsprekend moet er ook voldoende afstand worden gehouden ten opzichte van de trainer en/of andere groepen.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte ook voor kinderen?
Nee, voor jeugdteams gelden geen beperkingen voor de groepsgrootte tijdens de sportbeoefening. Na afloop van het sporten geldt voor kinderen vanaf 13 jaar wel dat zij met niet meer dan vier personen samen mogen komen.

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen verenigingen de sportkantine wel gebruiken?

  • Operationeel commissie overleg
  • Eigen trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
  • Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.