Afgelopen maandag bereikte ons het trieste bericht dat oud-eerste-elftalspeler en oud-hoofdbestuurslid Jan Faber overleden is.

Jan speelde eind jaren zestig in de jeugd van S.V. ‘t Harde. Vanuit de jeugd ging Jan naar de selectie, waarbij hij in 1975 zijn debuut in het eerste elftal maakte. Tien seizoenen speelde hij grotendeels in het eerste elftal. In deze periode wist hij 28 doelpunten te maken in officiële wedstrijden. Jan was een zeer verdienstelijke voetballer met een geweldige mentaliteit. Deze mentaliteit is een kenmerkende en belangrijke eigenschap in zijn te korte leven geweest. Jan heeft onder diverse trainers gespeeld, zoals Willem van Driel, Henk Westrik en Johan Danenberg. Zijn hele carrière in het eerste elftal speelde Jan samen met zijn beste vriend Gert Dekker.

Na zijn voetbalperiode ging Jan zich richten op het skeeleren. Deze sport werd medio jaren tachtig erg populair in Nederland en met name in onze regio. Net als bij het voetbal kwam ook hier zijn kenmerkende eigenschap naar voren, zijn enorme mentaliteit. Deze mentaliteit had Jan ook op een andere manier nodig. Bij een ongeluk tijdens een skeelerwedstrijd liep hij een dwarslaesie op en was voor de rest van zijn leven gekluisterd aan een rolstoel. In deze moeilijke periode ging Jan niet bij de pakken neerzitten en richtte zijn eigen installatiebedrijf op. Dit bedrijf heeft Jan vanaf de grond toe opgebouwd tot een succesvol bedrijf, dat hij uiteindelijk verkocht heeft. In deze periode was Jan uiteraard als sponsor nog betrokken bij S.V. ’t Harde.

In de zero’s was het hoofdbestuur naarstig op zoek naar een bestuurslid voetbaltechnische zaken. Na een goed gesprek wilde Jan deze taak op zich nemen. Jarenlang heeft hij in het hoofdbestuur zitting genomen. 5 jaar is Jan hoofdbestuurslid geweest en één van zijn laatste zetten als bestuurslid was het aantrekken van Erwin Brem als hoofdtrainer. Dit was geen onverdeeld succes…

Als S.V. ’t Harde zijn wij Jan Faber veel dank verschuldigd. Als speler, bestuurslid en sponsor is hij volop betrokken geweest bij onze mooie vereniging.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en overige familie en vrienden namens de leden en besturen van S.V. ’t Harde en supportersvereniging veel sterkte toe voor de komende tijd.

Jan Faber krijgt als aanvoerder van het 1e elftal een beker uitgereikt
Jan Faber op een elftalfoto uit 1981
Jan Faber (rechtsonder) als leider van het jeugdelftal van zijn zoon Henk
Jan Faber als lid van het hoofdbestuur