Afgelopen zaterdagavond bereikte ons het trieste bericht dat oud-eersteelftalspeler Lars Berendes (29) verongelukt is.

Lars werd in de jaren 90 lid van S.V. ’t Harde. Als jeugdspeler doorliep hij alle standaard jeugdelftallen. Hij heeft onder veel goede en bekende trainers mogen trainen, zoals Kars Schepers, Bertus Jeensma en Jan Maes.

Na de A1 kwam Lars in het eerste elftal terecht. Vanaf het seizoen 2009-2010 speelde hij onder trainer Erwin Brem zijn wedstrijden voor het eerste elftal. Zijn eerste jaar was gelijk top met een promotie naar de 2e klasse. Ook zijn eerste wedstrijd in de 2e klasse was gedenkwaardig: met een geweldig afstandsschot maakte hij de winnende treffer tegen Gazelle Nieuwland in Dieren. Helaas voor ons stopte Lars na vijf seizoenen in het eerste elftal gespeeld te hebben bij S.V. ‘t Harde.

Hij ging zich meer richten op zijn grootste hobby, het zweefvliegen. Een passie die hij met het hele gezin Berendes deelde. Een niet alledaagse hobby, die hij vanaf zijn 14e beoefende. Helaas werd deze hobby hem afgelopen zaterdag noodlottig. Bij een ongeval in Duitsland kwam Lars veel te vroeg om het leven.

Zijn voormalig ploeggenoten en trainers bij S.V. ’t Harde zullen Lars herinneren om zijn open, gedreven en vrolijke karakter.

Wij wensen de familie, vriendin en vrienden namens de leden en besturen van S.V. ’t Harde en supportersvereniging veel sterkte toe voor de komende tijd.

Update 19 juli:
De rouwkaart is hier te bekijken. Hierin staat ook een verwijzing naar een livestream van de uitvaart. Mocht iemand hier belangstelling voor hebben, dan is de benodigde inlogcode op te vragen via pr@svtharde.nl

Lars voor het laatst in actie op Sportpark Schenk tijdens de afscheidswedstrijd van Arnoud Kamerbeek, juni 2019.