Zoals het er nu uitziet kan de bal eind augustus weer gaan rollen. De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is in volle gang en en hier hebben wij ook jou hulp bij nodig! Voordat de competitie start is het belangrijk dat alle spelende leden vanaf de O13 een actuele pasfoto hebben op de spelerspas in de wedstrijdzaken app. Vanaf de O13 is een spelerspascontrole verplicht. Voor de O8 t/m O12 is een pasfoto niet verplicht. Hoe regel jij dit?

1. De leider (die als teammanger geregistreerd staat) kan op de eerste training of tijdens de eerste oefenwedstrijd foto’s maken van zijn/haar spelers. De teammanager kan in de KNVB Wedstrijdzaken app via de optie teammanager foto’s maken en toevoegen. Zo heb je direct van alle spelers een mooie foto in jullie tenue.

2. Je kan als speler zelf een foto toevoegen. Dit kan eenvoudig via bijvoorbeeld de Voetbal.nl app.

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand.

Ouders in de app Veel ouders gebruiken de Voetbal.nl/wedstrijdzaken app om te kunnen zien waar, hoe laat en tegen wie hun kinderen moeten spelen. Op basis van het wedstrijdprogramma delen ouders tenslotte toch een beetje de zaterdag in. Om deze app optimaal te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk dat het mailadres van ouders op een juiste wijze in Sportlink Club staat. Via https://www.sportlink.nl/oudersindeapp/ kan je meer informatie vinden.

Let op: Veel kan je zelf, sommige dingen moeten echt door de ledenadministratie gedaan worden. Uiteindelijk is alles afhankelijk van het mailadres dat je gebruikt voor de app. Ben je speler, dan moet dit e-mailadres in de ledenadministratie van de club opgeslagen worden. De app herkent je automatisch en je krijgt vanzelf jouw informatie. Bij elk lid kan de ledenadministratie ook een extra mailadres vastleggen (dat heet “ouder/verzorger 1”) waarmee we ‘gezinsleden’ samenvoegen. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen de persoonlijke gegevens niet zelf meer wijzigen. Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de app. Ouders/ verzorgers kunnen deze gegevens wel wijzigen. Concrete voorbeelden:

· Je kind is jonger dan 16 en heeft geen eigen mailadres. Gebruik dan jouw mailadres als hoofdmailadres én laat jouw mailadres bij ‘ouder/verzorger 1’ opslaan. Je kan dan de app namens je kind beheren.

· Je kind is ouder dan 16 en/of heeft een eigen mailadres. Leg dan het mailadres van je kind vast in de ledenadministratie én laat jouw mailadres bij ‘ouder/verzorger 1’ opslaan. Jullie kunnen dan beide inloggen in de app. (je kind ziet alleen zijn of haar info, jij alles) Je kan je e-mailadres doorgeven door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@svtharde.nl

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande dan kan je terecht bij
Marianne van de Schootbrugge
wedstrijdsecretariaat.jeugd@svtharde.nl
06-54315856