S.V. ’t Harde-1 komt ook in het seizoen 2020/2021 uit in de 4e klasse D. De tegenstanders zijn bijna allemaal hetzelfde als in het, door de Corona-uitbraak, afgebroken seizoen 2019/2020. ’t Harde stond, op dat moment, op de 3e plek achter het verrassend sterk presterende ’s Heerenbroek en WZC.

Vv Kampen zag veel spelers vertrekken en zag zich genoodzaakt het 1e elftal terug te trekken uit de competitie. Deze plek zal worden ingenomen door EZC’84 uit Epe. Hoofdtrainer van EZC’84 is Gert-Jan Piksen, oud speler en assistent trainer van de S.V.

Bij ’t Harde zijn sterkhouders Bram van de Worp (Nunspeet) en Terence ten Brinke (Horst) vertrokken en komen Henk Elskamp (VSCO), doelman Sander van der Groef (VVOG) en enkele jeugdspelers de gelederen versterken. Het trainersduo Kragt/Zanting zal het vooral moeten doen met een zeer jong elftal. Hier ligt dan ook echt de uitdaging voor het aankomende seizoen: zowel de individuele spelers als het team beter laten functioneren. Dat zal waarschijnlijk met pieken en dalen gaan maar dat nemen wij graag op de koop toe.

Over de concurrentie in de 4e klasse D valt weinig te zeggen. Elke club heeft en half jaar geen competitieve wedstrijden kunnen spelen dus dat wordt wennen. Vooral bij een aantal Zwolsche clubs zijn er vele spelerswisselingen geweest dus het wordt afwachten hoe dat zal uitpakken. Wilsum lijkt er sowieso een stuk sterker op geworden te zijn door de komst van een aantal spelers, onder andere Schoonhoven (VSCO) en Bastiaan (OWIOS). Ook de selectie van Reaal Dronten is een stuk breder en kwalitatief sterker geworden door de komt van 3 spelers van SV Lelystad. Zij hebben uitgesproken mee te willen doen om promotie. De grootste ‘transfers’ kwamen echter op naam van Vv Zalk. De dijkbewoners verraste vriend en vijand door Burak Alp en Joost Ottens vast te leggen. Alp speelde jarenlang op het middenveld bij 1e klasser KHC terwijl spits Ottens, een oude bekende van Egbert Kragt, overkwam van 2e klasser ZAC.

Het wordt sowieso weer een spannend seizoen. We kijken er naar uit dat het balletje weer gaat rollen om het ‘eggie’………

De indeling:

‘s Heerenbroek