Met ingang van maandag 11 mei mag een ieder, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om deze sportactiviteiten te faciliteren en te organiseren, altijd onder begeleiding van een trainer.

Daarom hebben wij als S.V. ’t Harde gemeend om hier gelijk een goede invulling aan te moeten geven. Daarbij is wel een ieders medewerking nodig, om de geldende regels met elkaar te bewaken en deze opstart tot een succes te maken.

Wij hebben in samenspraak met NOC*NSF / KNVB en de gemeente Elburg een 4-tal protocollen opgesteld. In deze protocollen staan de geldende regels duidelijk weergegeven. Deze protocollen worden in de “Whatsapp” groepen van spelers en ouders gedeeld. Protocollen zijn op maat gemaakt voor ons als vereniging en afgestemd met de gemeente Elburg.

Trainingsschema is deels wat aangepast, dit om aan de geldende regels te voldoen. Ook hebben wij op dit moment alleen het kunstgrasveld tot onze beschikking. De natuurgrasvelden hebben nu groot onderhoud. Er is één team, welke op het natuurgras mag trainen. Dit is het G-team op het middengedeelte van veld 3. Absoluut niet in de doelgebieden! Qua veldbezetting kregen wij niet alles op het kunstgrasveld gepland. Andere teams mogen niet op het natuurgrasveld trainen

Mocht je geen lid zijn van S.V. ’t Harde en je wilt graag meedoen met voetballen, dan kun je aanmelden via emailadres: info@svtharde.nl. Er zijn geen kosten of vast lidmaatschap aan verbonden bij deze aanmelding. Het is bedoeld om je voetbalactiviteiten gelijk verzekerd te hebben. Als je je aanmeld, dan kan je aankomende week gelijk instromen. Via deze email krijg je antwoord wanneer je kan komen trainen. Tevens krijg je dan de geldende protocollen toegestuurd. Voetbalschoenen zijn niet verplicht, met sportschoenen kun je prima meetrainen.

Eén item welke ook duidelijk in de protocollen staat, willen wij toch nog even aanstippen. Er mogen in basis geen toeschouwers / ouders langs de lijnen staan. Verder mogen er buiten de trainers / begeleiders / afgevaardigde TC en afgevaardigde vanuit hoofdbestuur niemand aanwezig zijn tijdens de trainingen of onderlinge oefenwedstrijden. TC-leden en hoofdbestuursleden zullen per toerbeurt aanwezig zijn om te monitoren of alles loopt conform de afspraken. Er zal ook toegangscontrole plaatsvinden.

Het sportpark is buiten de trainingstijden en onderlinge oefenpotjes gewoon gesloten. Er is alleen toestemming voor trainingen en onderlinge oefenpotjes, welke door TC zijn vastgesteld.

Wij zijn als S.V. ’t Harde blij dat wij weer mogen voetballen. Ook de samenwerking met onze buurtverenigingen en bovenal de gemeente Elburg heeft er voor gezorgd dat wij met onze eigen organisatie en trainers/trainsters de trainingen snel hebben kunnen opstarten. Daarom nogmaals een dringend beroep op alle speelsters / spelers / ouders / trainers en trainsters om te zorgen dat wij deze opstart tot een succes maken, waarbij een ieder weer volop kan genieten van onze mooie voetbalsport.