Het kabinet heeft een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zoals bekend, is één daarvan dat er t/m 6 april geen wedstrijden en trainingen kunnen doorgaan in het betaald en amateurvoetbal. Ook is ons sportpark gedurende deze periode gesloten! Het is dus nadrukkelijk verboden om het sportpark te betreden en gebruik te maken van de velden! Het is momenteel nog niet te zeggen wat de planning na 6 april is.

Feitelijk bestaat de kans dat er na 6 april weer mag worden gevoetbald, maar daar kan de KNVB nog geen uitsluitsel over geven. De wedstrijden en competities in de sport vallen buiten het besluit om bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Wel is het zeer aannemelijk dat de overheid de maatregelen verlengt. Het kabinet heeft aangekondigd om op dinsdag 31 maart meer duidelijkheid te geven over de maatregelen die gelden t/m 6 april. Op basis daarvan zal de KNVB duidelijkheid geven over het vervolg van de competities.

Alle evenementen van S.V. ’t Harde die gepland zijn voor 1 juni zullen in ieder geval niet door kunnen gaan. Onderstaande evenementen stonden op de agenda:

– Klaverjasavonden op de donderdag

– Bingo op 17 april

– G-voetbaldag op 29 april

– Bingo op 15 mei

– Vlooienmarkt Hemelvaartsdag op 21 mei

De KNVB werkt nu aan verschillende scenario’s. Het uitgangspunt daarbij is dat uiterlijk 30 juni alle competities eindigen. Voor het amateurvoetbal: indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden.

De KNVB werkt met drie scenario’s:

  • De competities worden voor 30 juni uitgespeeld (tot juni zonder publiek)
  • De competities worden na 30 juni uitgespeeld (afhankelijk van UEFA) 
  • De competities worden niet uitgespeeld