Het eerste ‘blok’ na de winterstop nadert z’n einde. S.V. ’t Harde speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen V.V. Kampen, waarna de competitie op 7 maart pas weer verdergaat.

De kleinste van de vier Kampense voetbalverenigingen maakt een moeizaam seizoen door. Na de prima derde plek van twee jaar geleden, waarin Kampen onder meer twee keer won van ’t Harde, ging het vorig seizoen al een stuk wisselvalliger. Op dit moment staat men op een twaalfde plek met elf punten uit vijftien duels. Saai zijn de wedstrijden van Kampen zelden. De 0-2 nederlaag tegen koploper ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag was de kleinste uitslag van het seizoen. Eerder dit seizoen was ’t Harde in Kampen met 5-1 duidelijk te sterk.

Bij de groenwitten is de vraag hoe men zich herstelt van de dure 3-0 nederlaag bij Zalk van vorige week. Door dit resultaat moet ’t Harde een pas op de plaats maken in de strijd om het kampioenschap. Het gat met ’s-Heerenbroek is opgelopen tot negen punten. De Hardenezen moet zich nu bovenin zien te handhaven om op z’n minst zicht te houden op een nacompetitieplek. Tegen Kampen telt uiteraard alleen de winst. Het duel op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wijnberg.