Het jaarlijkse kersttoernooi van S.V. ’t Harde werd deze keer georganiseerd op vrijdag 27 en zaterdag 28 december. Een traditie in iets andere vorm, met een geslaagde afsluiting op zaterdagmiddag.

Op ‘derde kerstdag’ stonden de spelers van de JO8 en JO9 al vroeg klaar om hun zaalvoetbalkunsten te vertonen in het MFC. Later die dag en op zaterdag volgden de meeste andere jeugdelftallen. Het fanatisme was groot, de winnaars talrijk en gezelligheid was er volop.  

De oudste jeugd werkte samen met de senioren hun kersttoernooi af op het eigen sportpark, in de frisse buitenlucht. Een primeur. Zes teams streden om de eer en het vaantje, waarbij vooral de hoge opkomst van het G-elftal in het oog sprong. Verder was het voor velen niet verkeerd om lekker buiten bezig te zijn na de bourgondische kerstdagen.

Na het toernooi volgde in de namiddag een gezellig samenzijn in de kantine van de voetbalclub, waar een pubquiz op het programma stond. Quizmaster Bart-Jan Olthuis keek niet alleen naar een hele volle kantine, maar ook naar heel veel peinzende gezichten als er weer eens een onmogelijke vraag volgde over een Griekse godin. Na 36 vragen, een finaleronde en heel veel oja-momenten bleef er een winnend koppel over: Adri Nagelhout en Jan Witter.

De pubquiz was een geslaagde afsluiting van twee dagen kersttoernooi. De andere opzet lijkt zeker voor herhaling vatbaar. Grote dank aan iedereen die dit mede mogelijk maakte, zoals het MFC, het eigen bar- en keukenpersoneel, scheidsrechters, de quizmaster, sponsoren en uiteraard de toernooicommissie. Zonder iemand tekort te doen verdient René van ’t Goor een hele dikke pluim voor alle tijd en energie die hij namens de toernooicommissie in de (vlekkeloze) organisatie stak. Chapeau!