Derk’s Gym is al meer dan 25 jaar een begrip in de gemeente Elburg. Eigenaar Derk Jelsma knutselt al op jonge leeftijd zijn eigen fitness- en krachttoestellen in elkaar. In 1993 begint Derk officieel met zijn sportschool. Begonnen in een schuur, vandaaruit naar een klaslokaal en vervolgens naar buurtgebouw ’t Poshuis, om uiteindelijk aan de Wolkamerweg te komen met een eigen gebouw. Eerst een houten gebouwtje en nog 3 verbouwingen verder is in 2011 het huidige gebouw tot stand gekomen. Een prachtige sportschool voor jong en oud, waar diverse sporten beoefend kunnen worden. Denk hierbij aan krachttraining, BUDO (verzameling van Oosterse vechtsporten), circuittraining, bootcamp indoor en outdoor, fit & shape, spinning, yoga / pilatus en uiteraard is er een zonnebank en sauna aanwezig. Een veelzijdig aanbod, wat mooi is weergegeven in het volgende filmpje (klik op het Derksgym.nl bord):

S.V. ’t Harde werkt al vanaf 2002 samen met Derks Gym. Diverse geblesseerde selectiespelers hebben met succes aan hun comeback gewerkt in de moderne sportschool. De kracht van Derks Gym is vooral het met de tijd meegaan. Heel veel kracht- en fitnesstoestellen staan op de 1000 vierkante meter beschikbare ruimte klaar om gebruikt te worden. Alle denkbare kracht- en fitnessoefeningen zijn uit te voeren in deze moderne ruimte. Onlangs heeft Derks Gym alle spinningfietsen weer vervangen voor de nieuwste spinningfietsen in zijn sportschool. Derk wist dat S.V. ’t Harde in deze periode net de massageruimte aan het verbouwen was en heeft mooie spinningsfietsen aan de vereniging geschonken.

Kamp je met overgewicht, dan is Derks Gym ook de juiste plek om hier serieus mee aan de slag te gaan. Derk helpt je met een aantal gerichte tips, gericht te trainen op gewichtsverlies. Dat dit goed werkt heeft de voorzitter van S.V. ’t Harde, John Reurink, aan den lijve ondervonden. Met een serieus overgewicht is John in september 2018 begonnen met fitness- en krachttraining. Ruim 13 maanden later is hij 35 kilo kwijt en heeft een geheel nieuwe garderobe aan kunnen schaffen. John geeft aan dat de basis van het afvallen in de sportschool is gelegd; gericht trainen en niet opgeven zorgt ervoor dat je op een mooie manier kan afvallen, zonder dat er een intensief dieet gevolgd hoeft te worden.

Met het ondertekenen van een nieuw contract, wordt de samenwerking tussen Derks Gym en S.V. ’t Harde weer met 3 jaar verlengd. Wij zijn de familie Jelsma erg dankbaar voor het onderlinge vertrouwen.

Ben je nieuwsgierig, kijk dan snel op www.derksgym.nl. Daar staat duidelijk het aanbod van sporten aangegeven. Ook de actie ‘een half jaar 2 keer per week sporten voor € 99,00’ loopt nu. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Derks Gym aan de Wolkamerweg 40 in ’t Harde.

De foto’s zijn gemaakt door Kees Bette.