Op een zonovergoten sportpark Schenk vond op zaterdag 14 september de landelijke campagnedag van de Jeugdzwaluwenactie plaats. Vanaf 12.00 uur begon er een programma in het MFC voor de genodigden met onder andere een indrukwekkende levensverhaal van Wesley Fechter, die plotseling met een spierziekte te maken kreeg.

Om 14.00 uur begonnen de activiteiten op het hoofdveld van S.V. ‘t Harde. Voor deze gelegenheid hadden de vrijwilligers het hoofdveld omgebouwd in vier kleinere speelvelden, waarop één speelveld een vlondervloer geplaatst was. Zo konden de rolstoelbasketballers uit Amsterdam en de framevoetballers uit Rotterdam en Groningen hun kunsten laten zien. Op een ander veld lieten de ampu-voetballers uit Eindhoven zien waar zij toe in staat zijn. Een mooie onderlinge pot voetbal werd erop het grasmat ten toon gespreid. De ultra’s van S.V. ’t Harde zorgden voor een mooie sfeer langs de velden.

Ook de S.V. ’t Harde spelers lieten hun kunsten zien op het hoofdveld in de Rabobankarena. Het G-team onder leiding van Kay Bosscha speelden hun onderlinge partijtjes. De jongste jeugd van S.V. ’t Harde speelde een minitoernooi 4 tegen 4. De finalewedstrijd werd gespeeld voor de hoofdtribune onder de ogen van prinses Beatrix.

Na alle sportactiviteiten vond de prijsuitreiking plaatst, de medailles werden door Pier Eringa, voorzitter raad van toezicht amateurvoetbal van de KNVB uitgereikt. Nu het sportieve gedeelte afgerond was, werd het bedrag bekend gemaakt wat alle jeugdspelers tijdens de bekerwedstrijden bij elkaar gevoetbald hebben. Het bedrag is maar liefst € 400.345,00. De opbrengst komt ten goede aan het prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, het KNVB project passend voetbal en amateurverenigingen van de KNVB. De bekendmaking van het bedrag werd op een ludieke manier gedaan met behulp van een hijskraan van T. Pater. Na de bekendmaking van het bedrag, kreeg prinses Beatrix de cheque van twee jeugdleden van S.V. ’t Harde overhandigd.

Na het sportieve gedeelte was er nog een informeel samenzijn in het MFC, waarbij prinses Beatrix diverse vrijwilligers en spelers van S.V. ’t Harde gesproken heeft

Zo kwam er een mooi eind aan een dag vol met sportieve activiteiten. De vrijwilligers van S.V. ’t Harde hebben samen met de vrijwilligers van de Zwaluwen Jeugdactie een topprestatie geleverd. De voorbereidingen en de dag zelf zijn vlekkeloos verlopen. De vele complimenten van een ieder die het evenement bezocht hebben willen wij dan ook middels dit bericht doorgeven. Een prachtige dag, waar de voetbalvereniging S.V. ’t Harde met trots op terug mag kijken.

Foto’s zijn te bekijken op de facebookpagina van S.V. ‘t Harde foto’s, klik hier.