Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 14 september in ’t Harde aanwezig bij voetbalvereniging S.V. ’t Harde voor de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie.

Ruim 500.000 jeugdvoetballers hebben het afgelopen jaar geld ingezameld door deel te nemen aan het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. De landelijke campagnedag vormt het begin van de Zwaluwen Jeugd Actie in het voetbalseizoen 2019-2020. De opbrengst komt ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, het KNVB-project Passend Voetbal en amateurvoetbalverenigingen van de KNVB. Het Prinses Beatrix Spierfonds doet met de opbrengst onderzoek naar spierziekten bij met name kinderen.

Tijdens de campagnedag worden verschillende voetbaldemonstraties gegeven van sporten voor kinderen met een beperking, waaronder frame- en amputatievoetbal. Ook tonen jeugdspelers van S.V. ’t Harde hun voetbalcapaciteiten.

PROGRAMMA

09.00 – 14.00 uur jeugdbekerwedstrijden gespeeld door teams van het KNVB district Oost.

14.00 -15.00 uur In het ministadion diverse demonstraties door het Amputatievoetbal en Rolstoelbasketbal. En 1e officiële wedstrijd Framevoetbal tussen de teams van FC Groningen (Kids United) en Feijenoord (VOC Rotterdam).

14.05 – 14.10 uur Het jeugdige sfeerteam (“de ultra’s”) van S.V. ’t Harde ontvangt de gasten in het mini stadion met lawaai en lol!

15.30 uur Aankomst Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

15.35 – 16.50 uur Activiteiten in het ministadion, deze bestaan uit demonstraties van; – Finales Minivoetbal – Demonstratie Framevoetbal – Breakdancer Redouan Ait Chitt – Amputeam – Rolstoelbasketbal – bekendmaking eindbedrag

17.10 – 18.00 uur Officiële afsluiting van de dag door de voorzitter van de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie.

De Zwaluwen Jeugd Actie is een samenwerkingsverband met de KNVB. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.