De afgelopen tijd hebben wij samen met stichting Wiel een 2-tal preventieve voorlichtingsavonden georganiseerd over drugs- en alcoholverslaving voor de jeugd onder de 15 / 17 & 19 jaar in onze kantine. Deze avonden zijn zeer goed bezocht door onze jeugdleden.

Tijdens deze avonden waren er 2 ervarings-deskundigen aanwezig die een presentatie verzorgenden. De 1e helft van de avond werd er uitgelegd wat de gevaren van drugs- en alcoholgebruik zijn. Er werd ingezoomd op de keuzes die er gemaakt kunnen worden door de jongeren.
Het tweede gedeelte van de avond vertelde een ervarings-deskundige zijn levensverhaal. Dit waren behoorlijk heftige verhalen

Het doel van deze avonden was vooral om als vereniging mee te helpen om het groeiende drugsprobleem in onze gemeente bespreekbaar te maken met de jeugd. Vooral als er drugs of alcohol op je pad komt en je dan als jongere de juiste keuze gaat maken.

Wij merken dat ook de ouders van onze jeugdleden behoefte hebben om voorlichting over het drugs- en alcoholgebruik onder jongeren te krijgen en willen daarvoor een bijeenkomst organiseren. De voorlichting zal vooral gaan over het signaleren van alcohol- en drugsgebruik bij je eigen kind. Er worden diverse tips gegeven hoe je als ouder het beste met deze problematiek om kan gaan als blijkt dat je kind alcohol of drugs gebruikt.

Deze preventieve voorlichtingsavond voor ouders van onze jeugdleden wordt op woensdag 22 mei georganiseerd. Iedere ouder van een jeugdlid is van harte welkom in onze kantine. De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vanaf 19.15 uur is de kantine open voor een bakje koffie.