Bij afwezigheid van Ton, onze vaste verslaggever die zo nodig naar Vlieland moest om naar het gebler van babyzeehondjes te luisteren , een kort verslag van een van de deelnemers aan het mini-toernooi van FC Voorwaarts uit Twello.

Op vrijdag 22 maart waren Aalt, Ed, Gerrit, Hans, Henk en Teun de tegenstanders van Voorwaarts, Rohda Raalte en RDC. Van ons hele spelersbestand van 17 waren er deze middag slechts 6 beschikbaar. Afmakers Wim en Dries gingen liever klussen in de kleedkamers. Fons wilde niet de moeite nemen om even uit Curacao over te komen om te spelen. Johann en Kay hadden goede redenen. Maar Dirk zou zeker hebben geschitterd op dit toernooi.

Het was een zware klus om te spelen zonder wisselmogelijkheden. Teun speelde 10 seconden langer dan Tete in het Nederlands elftal en moest dus geblesseerd uitvallen. Kort hierna volgde Gerrit dit voorbeeld en genoot verder in het lentezonnetje van ons spel.

Met ingehuurde spelers van o.a. de tegenstander hebben we onze drie wedstrijden van elk 15 minuten uitgespeeld. Deze huurlingen waren niet gewend om in het “Kay – systeem “te spelen.

Hans werd niet begrepen en zijn diepte passes gingen steeds verloren. De altijd vrij staande Aalt werd niet gevonden. Henk verrichtte als vliegende keep wonderen voor het doel. De eerste partij tegen Voorwaarts was direct een overwinning van 3-1 en direct na het laatste fluitsignaal ging de tegenpartij in discussie om de clubnaam te veranderen in FC Achterwaarts!

De tweede partij tegen RDC bleef op 0-0 steken omdat wij uit beleefdheid niet wilden scoren tegen een team met een heel hoog bejaardengehalte.

Tegen Rohda Raalte werd met 1-0 verloren. Wij speelden heel behoudend en zijn niet tot het randje gegaan in verband met onze deelname binnenkort aan hun toernooi. Wij mochten natuurlijk niet alles laten zien waartoe wij eigenlijk wel in staat zijn.

Het was, mede door het mooie weer, een leuk toernooi. Een minpuntje was de afwezigheid van scheidsrechters. Zelden zo vaak spelers zien rennen als bij dit toernooi! En Gerrit dacht nog dat iemand shirtje met hem wilde ruilen maar hij werd bij een scoringskans gewoon aan zijn shirt getrokken!

Wij hebben dit toernooi bewust niet gewonnen. Winnaars kregen namelijk een prijs die je niemand zou gunnen. Wij werden wel uitgeroepen tot “reserve-kampioen”.

Na afloop waren er, tot verdriet van Henk, geen bitterballen!

Uw gelegenheidsreporter

Ed 7.1