Op het moment dat de Hollandse winter toch nog haar intrede lijkt te doen, is het bijna zover. Een vrijwel voltallige A-selectie (17 spelers en 6 stafleden) vliegt zaterdagochtend naar de Spaanse zuidkust voor een trainingskamp in Malaga. Een mooi avontuur met een vol programma.

Aankomst
Bij aankomst aan de Costa del Sol is er weinig tijd te verliezen. Als iedereen zijn koffer heeft gevonden, reist de groep door naar het centrum van Malaga om in te checken bij het hotel. Kort daarna rijden de Hardenezen per bus het binnenland in. Om 18.00 uur staat namelijk het (eerste?) Europese uitduel van S.V. ’t Harde op het programma: een oefenwedstrijd tegen Aston Viñuela C.F.

De wedstrijd
Deze club heeft ongeveer vijftig leden van verschillende nationaliteiten, waaronder een Nederlandse voorzitter. Aston Viñuela C.F. vormt een belangrijke ontmoetingsplaats in het Andalusische dorp Viñuela en bevordert de integratie van nieuwkomers. De club werd opgericht in 2009 en heeft een seniorenteam, een veteranenteam en een aantal jeugdteams. Het eerste team van Aston Viñuela C.F. is voor het eerst in februari 2013 de Liga de Aficionados de la Axarquía ingegaan. Dit is een particuliere competitie met twee divisies. In 2016 werd de club kampioen van de tweede divisie en in 2017 werd de beker gewonnen.

De krachtsverhoudingen zijn vooraf lastig in te schatten, maar zeker is dat het een unieke ontmoeting wordt. Na het oefenduel is er voor de bezoekers nog even tijd om kennis te maken met de Spaanse derde helft. Vervolgens reist de groep weer met de bus terug naar Malaga. Daar is er voor de liefhebbers nog volop gelegenheid om de kunsten te vertonen in het lokale nachtleven.

Even gas terug
Op zondag ligt het tempo iets lager. Na het ontbijt volgt een wandeling naar het strand, waar een lichte training de vermoeide spieren los moet zien te krijgen. De middag staat vooral in het teken van de klassieker Feyenoord-Ajax, waardoor de groep voor even wat verdeeld zal zijn. De rest van de dag kan de prachtige stad Malaga verder verkend worden.

Training en wandeling
Als voor iedereen thuis de werkweek weer begint, moet ook de spelersgroep op maandag aan de bak. Na het ontbijt is het koers naar het trainingsveld van C.D. El Palo. Waarschijnlijk lukt het hoofdtrainer Egbert Kragt om al zijn rode, witte, blauwe en gele pionnen mee te nemen in de koffer, en dan weten de spelers genoeg. Als de training erop zit, wordt er geluncht op het strand. Een kort moment van ontspanning, want de rest van de middag is volgepland met een fikse wandeling onder leiding van hispanofiel en fervent wandelaar Albert van Os.

Afsluiting
Als het goed is, zit maandagavond iedereen moe maar voldaan aan het diner om het trainingskamp gezellig af te sluiten.

Dinsdagochtend vliegt de groep in alle vroegte terug naar Eindhoven. Als rond de middag iedereen weer veilig thuis is, is de A-selectie van S.V. ’t Harde een ervaring rijker. Nog mooier is als het ook de opmaat wordt voor een succesvolle tweede seizoenshelft.