Met nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop, speelt S.V. ’t Harde zaterdag het laatste thuisduel van het kalenderjaar. Tegenstander is middenmoter VV Elspeet.

De Elspeters boekten wisselende resultaten in de eerste negen wedstrijden. Zo werd er gewonnen van onder meer EFC en SEH, maar verloor men recent ook nog met 5-1 van Reaal Dronten. Met veertien punten staat Elspeet op de zevende plek. De ploeg van oud-DSV-trainer Jan de Ruiter won vorige week op eigen veld met 3-0 van hekkensluiter EZC.

’t Harde zag afgelopen zaterdag een einde komen aan een mooie serie overwinningen. In de topper tegen medekoploper Zeewolde bleef het 0-0. De concurrentie kwam daardoor iets dichterbij, maar bij de groenwitten overheerste tevredenheid. Het gelijkopgaande duel vormde de bevestiging dat ’t Harde groeiende is en niet onder hoeft te doen voor de uitgesproken titelfavoriet.

Voor ’t Harde nu de opdracht om tot de winterstop de gedeelde koppositie vast te houden. Het duel tegen Elspeet zal waarschijnlijk minder open zijn dan tegen Zeewolde. Dat kan het juist een pittige opgave maken om tot een goed resultaat te komen. De groenwitten gaan uiteraard vol voor de winst om de ongeslagen thuisstatus te behouden. Het duel op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Weuring.