Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2018 wordt op sportpark De Eendracht in Hulshorst voor de achtste maal het International Tournament U14 Hulshorst georganiseerd. Tien jeugdteams van Europese topclubs strijden gedurende twee dagen in twee poules van vijf om de hoofdprijs. Op deze achtste editie begroet de organisatie voor de allereerste maal een beroemde Russische ploeg, een Tsjechische topclub en een Nederlandse debutant.

De organisatie is dan ook trots om mee te delen dat ze er in is geslaagd om de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg naar Hulshorst te halen. De club werd viermaal Russisch kampioen, maar is misschien nog wel beroemder door winst van de UEFA Cup in 2008 onder leiding van trainer Dick Advocaat. Bekende oud spelers van Zenit zijn onder andere Axel Witsel en natuurlijk Fernando Ricksen. Daarnaast zal Slavia Praag zijn debuut maken op het ITU14 in Hulshorst. Het is de oudste voetbalclub van Tsjechië en staat bekend om de uitstekende jeugdopleiding.

Verder zullen onder andere PEC Zwolle, Vitesse en de twee Deense ploegen F.C. Kopenhagen en Odense BK weer hun kunsten vertonen in Hulshorst. Gelukkig is ook Crystal Palace weer van de partij om de toernooiwinst van vorig jaar te verdedigen. Bij de meeste edities zien we wel één of meerder debutanten en de editie van 2018 vormt daarop geen uitzondering. De organisatie is trots om te melden dat er wederom een grote club uit de regio haar opwachting gaat maken, namelijk F.C. Utrecht. De Domstedelingen staan bekend om de goede jeugdopleiding en de organisatie is blij verheugd om deze mooie regionale club te verwelkomen op deze prachtige editie.

Naast de (inter)nationale betaald voetbalorganisaties doet er jaarlijks een regioteam mee. Spelers van de clubs vv Hulshorst, vv Nunspeet, vv Elspeet, DSV ’61, Elburger SC, VVOG, vv Hierden en sv ‘t Harde binden ieder jaar de strijd aan met de toptalenten. Een prachtige ervaring natuurlijk voor deze regionale talenten.

Volgens één van de organisatoren Gerrit Bruinwoud draagt het toernooi uitstekend bij aan de ontwikkeling van talentvolle voetballers uit binnen- en buitenland “Dit jaarlijks terugkerend evenement kenmerkt zich door het hoge niveau van de deelnemende ploegen. Het is voor de teams een uitstekende mogelijkheid om de voorbereiding te starten voor het nieuwe seizoen. En voor de spelers van het regioteam is het een ervaring die men de rest van hun leven niet meer zal vergeten.”

Hou de website www.itu14.nl in de gaten voor nieuws omtrent deelnemende teams, het speelschema en overige relevante zaken.