Net als in het afgelopen seizoen zal ons 1e elftal ook komend seizoen uitkomen in de 4e klasse C van de KNVB. Echter, er zullen veel andere clubs bestreden moeten worden. Slechts 3 tegenstanders waren ook het afgelopen seizoen te bewonderen op Sportpark Schenk, namelijk EZC, SEH en Noord-Veluwe Boys.

’t Harde wil uiteraard zo snel mogelijk haar rentree maken in de 3e klasse maar om dat te bewerkstelligen zal er moeten worden afgerekend met een aantal sterke ploegen. Hieronder de tegenstanders voor het aankomende seizoen:

 

De Tegenstanders:

 

VEVO:

Na 2 jaar in de 3e klasse te hebben gespeeld, is VEVO terug in de ‘vertrouwde’ 4e klasse. Daar speelden de mannen uit Veessen eigenlijk altijd. Vorig seizoen degradeerde de club via de nacompetitie, waarin VV Kampen te sterk bleek. Er werden slechts 12 punten behaald uit 26 wedstrijden en met 90 tegengoals is het geen verrassing dat je degradeert. Zeker als je nagaat dat de keeper van VEVO het seizoen er voor ‘maar’ 47x hoefde te vissen.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

22-04-17  VEVO          – t Harde                     0-0

12-11-16  t Harde       – VEVO                        2-1  Henk Elskamp, Terence ten Brink

 

WZC Wapenveld:

Ook WZC degradeerde afgelopen seizoen uit de 3e klasse C. In de nacompetitie bleek CSV’28 uit Zwolle te sterk. De ploeg van de geroutineerde trainer Eddy Zwijnenberg kreeg enkele forse nederlagen te slikken waaronder een 6-0 tegen de latere kampioen ESC. Zwijnenberg wordt dit seizoen opgevolgd door Robert Slinkman die overkwam van zondag tweedeklasser Overwetering. WZC wil zo snel mogelijk terug naar de 3e klasse en zal een belangrijke concurrent voor ’t Harde worden.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

10-12-16  WZC           – t Harde                     2-2  Michael Jeensma, Henk Elskamp

13-05-17  t Harde       – WZC                         2-3  Bilal Bella, Bram vd Worp

 

Reaal Dronten:

Reaal Dronten degradeerde, zoals verwacht, rechtstreek uit de 3e klasse C. De ploeg behaalde slechts 9 punten en is terug in de bekende 4e klasse. Hoe Reaal de 3e klasse in 2017  bereikte, hoeven we niemand in ’t Harde te vertellen. Nog steeds levert deze tweeluik uit de nacompetitie 16/17 nachtmerries op. Uit werd er na een 3-0 achterstand met 3-4 gewonnen dus leek de strijd gestreden zeker toen ’t Harde in de return na 70 minuten met 2-1 voorstond. Dat Reaal uiteindelijk nog 2x scoorde en in de verlenging het genadeschot gaf, doet nog steeds veel pijn in ’t Harde. Kans op revanche. In de reguliere competitie troffen beide teams elkaar nog nooit.

Jeffrey van den Brakel keert, na een uitstapje bij Swift, weer terug en dat is goed nieuws voor de Polder bewoners. Van den Brakel scoorde namelijk liefst 26x in het seizoen 16/17.

 

Elspeet

De 4e, en laatste, degradant in deze klasse is Elspeet. Echter, Elspeet degradeerde uit de 3e klasse B (en niet uit C). In de 3e klasse B was het onderin zeer spannend. Veel ploegen kwamen lange tijd in aanmerking voor rechtstreekse degradatie en/of nacompetitie. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, lag Elspeet eruit. En dat is niet voor het eerst. Vanaf begin deze eeuw degradeerde Elspeet al 5x uit de 3e klasse en mag dus met recht het Volendam van deze klasse genoemd worden. Dit keer hield het team van Jan de Ruiter het slechts 1 jaar vol. Na de mooie promotie in 2017, volgde dus gelijk de rechtstreekse degradatie.

Elspeet zal ook zeker dit seizoen een belangrijke rol bovenin de 4e klasse gaan spelen.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

14-09-13  t Harde       -Elspeet                      0-1

25-01-14  Elspeet       – t Harde                     0-0

 

Noord-Veluwe Boys:

NVB was vorig seizoen DE angstgegner van ’t Harde. Beide competitiewedstrijden werden verloren tegen een ploeg waarvan op voorhand niet al te veel van werd verwacht. Dat de mannen, van ex-’t Harde trainer Jan-Jaap Kooistra, wel degelijk kunnen voetballen, hebben we (dus) ondervonden. Waar de nederlaag in Hattemerbroek nog wat geflatteerd was, konden de groenwitten thuis geen enkele aansprak maken op meer. De Hardenezen zijn dus extra gewaarschuwd! NVB behaalde vorig seizoen een keurige 7e plek, met slechts 3 punten minder dan ’t Harde.

Yordi Veldman, ex WHC en Be Quick’28, komt de selectie versterken.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

07-10-17  NVB                        – t Harde                     3-1  Henk Elskamp

17-02-18  t Harde       – NVB                          0-3

 

SEH:

Uiteraard is SEH een zeer bekende tegenstander voor de SV. Al talloze keren hebben beide verenigingen de degens moeten kruizen in competitieverband. SEH kende een zeer teleurstellend seizoen in de 4e klasse. De 10e plaats was een regelrechte afgang voor de Heerdenaren en er zal de nieuwe trainer Pascal Diender (zelf een erg goede amateurvoetballer geweest) veel aan gelegen zijn het aankomende seizoen veel beter te presteren. Diender debuteert als hoofdtrainer en volgt Sander Goossensen op.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

04-11-17  t Harde       – SEH               5-1  Bram vd W 2,Dinand D., Quinten T., Jelle van ’t H.

10-03-18  SEH             – t Harde         3-2  Michiel Vlijm, Henk Elskamp

 

EZC’84:

EZC eindigde vorig seizoen op de 11e plek met 28 punten. Gezien de jaren ervoor een zeer behoorlijke prestatie. Trainer Spijker heeft met zijn team duidelijk de weg naar boven ingeslagen. De beide competitiewedstrijden werden echter door ’t Harde makkelijk gewonnen en het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat EZC zich gaat mengen in de strijd om de bovenste plekken.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

24-02-18  EZC             – t Harde         0-6  Dinand D. 2, Jelle van ’t H 2, Henk E, Bram vd W

26-05-18  t Harde       – EZC               3-0  Terence ten Brink 2, Bram van der Worp

 

EFC’58

Er zijn best wat overeenkomsten tussen EFC en ’t Harde wanneer het gaat om de recente historie. Beide clubs degradeerden in 2017, onverwachts uit de 3e klasse en eindigden afgelopen seizoen beiden, teleurstellend, op de 5e plek in de 4e klasse. EFC in 4B. EFC zal het aankomende seizoen, onder de van Stroe overgekomen nieuwe trainer Hans Wiesenecker,  ook beter willen presteren. Wel verliet aanvaller Gerjan Visser de club om weer bij zijn oude liefde Hulshorst te gaan voetballen. De JO19-1 won afgelopen seizoen met 10-1 van ’t Harde dus er komen vast een paar talenten aan die zich waar kunnen/willen maken.

De laatste keer dat ’t Harde bij EFC in de competitie zat, was in het kampioensjaar 14/15.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

11-10-14  EFC             – t Harde         2-3  Henk Elskamp 2, Kevin van Renselaar

28-02-15  t Harde       – EFC               3-0  Michael Jeensma, Arnold Visch, Kevin van Renselaar

 

Prins Bernhard:

De ploeg uit Uddel is ook een bekende in de 4e klasse. Bijna de gehele historie is de vereniging op dit niveau actief geweest. Afgelopen seizoen eindigde de club op een teleurstellende 10e plek in de 4e klasse B met maar 20 punten. Uiteraard zal de doelstelling zijn om het beter te gaan doen in het aankomende seizoen maar veel meer zit er waarschijnlijk niet in.  Ook Prins Bernhard troffen we voor het laatst in het kampioensjaar 14/15

 

Laatste competitie ontmoetingen:

25-10-14  t Harde       – PB                 4-0  Kevin van Renselaar 3, Ronald van Putten

07-03-15  PB               – t Harde         0-2  Arnold Visch, Melvin Boender

 

Vierhouten:

Ook van Vierhouten mag het aankomende seizoen geen wonder verwacht worden. De ploeg van Jan den Herder eindigde op de 11e plek en gezien de huidige selectie zal het zeer onwaarschijnlijk zijn wanneer de resultaten komend seizoen ineens heel anders zouden zijn. Vierhouten is een kleine, gezellige vereniging  die af en toe mooie jaren beleefd wanneer er een goede lichting is of wanneer er wat jongens van grote broer Nunspeet de gelederen komen versterken. Ook Vierhouten kruiste in het seizoen 14/15 de degens voor het laatst  met ons (voorteken?). Vierhouten versloeg echter dit seizoen ’t Harde wel op eigen veld.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

04-10-14  t Harde       – Vierhouten   1-2  Arnoud Kamerbeek

14-04-14  Vierhouten – t Harde         2-3  Henk Elskamp, Melvin Boender, Robbert Strijkert

 

Zeewolde:

Zeewolde is DE te kloppen ploeg in 4C. Deze sleeping giant heeft meer dan 1000 leden en jeugdelftallen die op een hoog niveau acteren. Zeewolde beleefde, net als ’t Harde, een dubbele degradatie in 2016 en 2017 en belandde in de krochten van het amateurvoetbal. Niet echt een plek waar je zo’n grote vereniging verwacht. Vorig seizoen lukte het net niet te promoveren. Zeewolde had de pech dat  de betaalde amateurs van OVC’85 in 4B werden ingedeeld anders waren de polderbewoners dit seizoen waarschijnlijk al in de 3e klasse te bewonderen geweest. Aan oud Hierden trainer Peter Epe de taak om dit alsnog te realiseren. Met niets minder zal genoegen genomen worden.

 

Laatste competitie ontmoetingen:

12-12-15  t Harde       – Zeewolde      0-1

23-04-16  Zeewolde   – t Harde         4-1  Kevin van Renselaar

 

Samengevat:

Voor 4e klasse begrippen zal ’t Harde behoorlijk wat sterke tegenstanders treffen. Gelukkig zijn het wel veel voetballende ploegen met mooie accommodaties. Ook zullen de meeste van deze teams veel meer supporters op de been brengen dan de clubs waar t Harde vorig seizoen tegen speelde. Voor staf, spelers en club wacht een mooi en spannend seizoen.

 

We hebben er zin in………….