In de jaren ’60 van de vorige eeuw speelde onze Groenwitte brigade regelmatig wedstrijden met duizenden toeschouwers, zoals de wedstrijd ’t Harde-Lunteren op 6 april 1968 (foto). ’t Harde dwong met deze 3-2 zege een beslissingswedstrijd af tegen Lunteren, voor het kampioenschap in de 4e klasse. Deze wedstrijd, op het veld van DVS’33 in Ermelo werd door 3.000 mensen bezocht. Helaas werd er verloren.

In het archief van de Elburger Courant, die digitaal beschikbaar is, kunt u deze schitterende wedstrijden beleven of herbeleven.

Namen als Jan Kwakkel, Gerard Schreurs, Bennie Palm en Henk van Oene (Nutte) zijn onlosmakelijk met de historie van onze club verbonden.

Ook in de jaren erna zijn er genoeg hoogte- (en dieptepunten) geweest voor onze club. Degradatie in 1978, promotie in 1979. Kampioenschappen in 1986, 1997 en 2015 en de dubbele degradatie in 2016 en 2017.

In de bijlage staan (bijna*) alle doelpuntenmakers van de S.V. ’t Harde vanaf 1965/1966, gescoord in competitiewedstrijden, inclusief nacompetitie. In totaal wisten 144 verschillende spelers het net te vinden voor ons vlaggenschip (in competitieverband).

* een enkele wedstrijd ontbreekt omdat de gegevens niet of niet volledig in de archieven staan genoteerd….

Historie doelpuntenmakers S.V. ‘t Harde

 

Op de site  www.voetbalnederland.nl kun je ook kijken wie in welke wedstrijd heeft gescoord.

Ga naar clubs: zoek sv ’t Harde, klik dan op archief, vervolgens kies je een seizoen en tenslotte een wedstrijd. Seizoenen voor 1968 zijn niet beschikbaar op de site, ’t Harde speelde in die jaren altijd in de afdeling Zwolle en niet bij de ‘echte’ KNVB.

Veel plezier bij het (her)ontdekken van onze geschiedenis.