De dag na Koningsdag staat er voor S.V. ’t Harde een inhaalwedstrijd tegen het Zwolse HTC op het programma. Een duel tussen de nummers vijf en zes van de ranglijst.

De Holtenbroek Tuinders Combinatie (HTC) bivakkeert het hele seizoen al in de middenmoot. De wedstrijd van aanstaande zaterdag is nog voor de tweede periode en juist daarin presteerden de Zwollenaren uitstekend. Er is in theorie nog een kans dat HTC die periode wint. Dan is winst op ’t Harde noodzakelijk en dan moet VSW hun resterende twee duels in de tweede periode verliezen.

Voor ’t Harde is het seizoen ook nog niet over, al is de kans op nacompetitie erg klein geworden. Als de groenwitten het voor elkaar krijgen om de resterende vier duels te winnen, dan moet het hopen op een inzinking van met name CSV, dat een plek boven ’t Harde staat. Vorige week pakten de Hardenezen eindelijk weer eens drie punten, door bij ’s-Heerenbroek met 0-3 te winnen.

Het vorige duel tussen ’t Harde en HTC werd met 3-0 gewonnen door de groenwitten. Dat was toen het begin van een uitstekende serie. Het zou mooi zijn als zaterdag dezelfde aanzet worden gegeven om de hoop op nacompetitievoetbal levend te houden. De wedstrijd op Sportpark De Pelikaan in Zwolle begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Schumer.