Met nog zes duels te gaan nadert de ontknoping in de Vierde Klasse C. Zaterdag krijgt S.V. ’t Harde koploper S.V. Zalk bezoek.

In het begin van deze eeuw speelde Zalk voor het laatst in de Derde Klasse. Nu is er volop kans op een terugkeer, nu men samen met VSW gaat bepalen wie er kampioen wordt. Zalk heeft vier punten voorsprong op de ploeg uit Windesheim, dat wel een wedstrijd minder speelde. Beide ploegen laten weinig punten liggen, dus Zalk kan zich gezien de minieme voorsprong geen misstap veroorloven. Tot nu toe verloor de koploper alleen van naaste concurrent VSW.

’t Harde is na de bizarre 6-4 nederlaag bij Kampen gezakt naar een vijfde plek. Met nog zes wedstrijden te gaan zijn de kansen op de nacompetitie niet verkeken, maar speculeren over de diverse scenario’s heeft weinig zin voor de groenwitten. Allereerst zal de ploeg meer stabiliteit moeten tonen om weer tot een goede serie te komen zoals voor de winterstop. En daarbij is een goed resultaat tegen de koploper een vereiste om niet verder achterop te raken bij concurrenten Kampen en CSV.

In de eerste wedstrijd na de winterstop troffen Zalk en ’t Harde elkaar voor het eerst. Een duel dat typerend was voor het seizoen van de Hardenezen tot nu toe. Veel meer balbezit en voetballend zeker niet minder, maar Zalk dat degelijker en efficiënter was en met 3-2 won. Zaterdag is de kans op herstel, zeker met deceptie van vorige week nog in het achterhoofd. De aftrap op Sportpark Schenk is om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Teunissen.