Er breken twee spannende maanden aan voor S.V. ’t Harde. Nog acht wedstrijden te gaan in de competitie, waaronder vijf uitwedstrijden. De eerste is zaterdag in Zwolle tegen HFC Storica.

De topper vorige week tegen VSW draaide uit op een teleurstelling voor ’t Harde. De groenwitten speelden een prima wedstrijd en hadden grote delen van het duel de overhand. Toch maakte VSW vlak voor tijd het enige doelpunt. Door de wisselende resultaten na de winterstop wordt het voor ‘t Harde een flinke opgave om de nacompetitie te bereiken. Op dit moment staan concurrenten Kampen en CSV er in de strijd om de derde plek beter voor. De komende weken kan het team van trainer Egbert Kragt, met onder meer duels tegen Kampen en koploper Zalk, zich geen puntenverlies veroorloven.

Zaterdag wacht allereerst hekkensluiter Storica, dat nog geen punt wist te pakken dit seizoen. De Zwollenaren hebben met een krappe selectie al flink wat grote nederlagen moeten incasseren. Eerder dit seizoen won ’t Harde de onderlinge ontmoeting met 14-1. Aanstaande zaterdag is de opdracht duidelijk voor de Hardenezen: zonder kleerscheuren drie punten pakken met een goede uitslag. Het duel op Sportpark Het Hoge Laar in Zwolle begint om 14.30 uur.