Opnieuw speelt S.V. ‘t Harde zaterdag een thuiswedstrijd en wel de topper tegen de nummer twee op de ranglijst, VSW Windesheim.

Na decennialang voetbal in de Vierde Klasse lonkt er dit seizoen promotie voor VSW. De eerste periode moest men op doelsaldo laten aan Zalk, maar de strijd om het kampioenschap ligt nog volledig open. VSW verloor zaterdag pas voor de tweede keer dit seizoen, met 0-1 van Noord Veluwe Boys. De Windesheimers staan zeven punten achter op Zalk, maar speelden ook twee wedstrijden minder. Ondanks de goede prestaties nam VSW opmerkelijk genoeg wel deze week afscheid van hoofdtrainer Patrick Dijkstra. De al vastgelegde trainer voor volgend seizoen, Jan van der Kolk, krijgt nu per direct de leiding.

Door de vele afgelastingen in de wintermaanden geeft de ranglijst een vertekend beeld. ’t Harde staat nog wel steeds derde, maar achtervolgers Kampen en CSV hebben minder verliespunten. De groenwitten staan twee punten achter op VSW, maar speelden ook drie wedstrijden meer. Afgelopen zaterdag deed ’t Harde wat het moest doen door met 6-0 te winnen van laagvlieger Dieze West, maar de manier waarop zorgde niet voor blije gezichten.

Tegen het degelijke VSW zal het anders moeten om wederom de punten binnen te halen. Met het oog op een nacompetitieplek heeft ’t Harde een goede serie nodig. Winst in deze topper zou daarbij een enorme boost geven. Het vorige duel in Windesheim eindigde in een 4-4 gelijkspel, ondanks een 0-3 voorsprong van de Hardenezen. Het duel van zaterdag op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Damhuis.

De wedstrijdsponsor van S.V. ’t Harde- VSW is Boeve & Van Dorp administratie & advies uit Oosterwolde. Bakkerij Grootkarzijn is balsponsor.