In een wedstrijd bestaand uit twee gezichten heeft ’t Harde afgelopen zaterdag met 2-3 bij Hatto Heim gewonnen. De oefenwinst is een mooie opmaat naar de belangrijke competitiewedstrijd van a.s. zaterdag in Heerde tegen SEH.

’t Harde startte met de nodige mutaties ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen EZC ’84. De ploeg oogde onwennig en doordat een aantal spelers hun kerntaken niet goed uitvoerden liep Hatto Heim eenvoudig in het eerste kwartier van de wedstrijd. De 2-0 tussenstand was nauwelijks geflatteerd te noemen en de ploeg uit Hattem kreeg in het verloop van de eerste helft meerdere kansen om de score uit te breiden.

In de rust van de wedstrijd trachtte trainer Egbert Kragt met een aantal wissels en het wijzen op verantwoordelijkheden de wedstrijd te doen kantelen. Met nog een half uur te spelen kon Jelle van ’t Hul na goed doorjagen samen met Quinten Turubassa op de doelman af. De breed gelegde bal was een eenvoudige klus voor Turubassa, 2-1.

Turubassa kreeg niet veel later een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te noteren. Via een aanval over rechts ingeleid door Michiel Vlijm en Henk Elskamp, bracht Turubassa van dichtbij in stelling, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman.

’t Harde bleef de druk er op houden. Door een goede veldbezetting werd makkelijker de vrije man op het middenveld gevonden. De gelijkmaker viel in de 71e minuut. Via een mooie voetbaldriehoek tussen Schipper, Vlijm en Kamerbeek werd Dinand Dekker bereikt. Dekker zette met een mooie steekbal Jelle van ’t Hul vrij achter de defensie van Hatto Heim. Net als bij de eerste treffer behield de jongeling het overzicht en wist hij de meegelopen Elskamp te bedienen die de bal binnen tikte, 2-2.

Dinand Dekker was een kwartier voor tijd dichtbij een doelpunt. Zijn schot na een afgeslagen corner werd van de lijn gehaald door een verdediger. Met nog tien minuten te gaan was het de jarige Pascal van Hulsteijn die met een snel genomen vrije bal Henk Elskamp in de diepte bediende. Het geplaatste schot werd gepareerd door de doelman, maar het was de attent meegelopen Quinten Turubassa die de weggeven rebound verzilverde, 2-3.

In de slotminuten ontsnapte ’t Harde tot twee keer toe aan de gelijkmaker. Eerst was het Michiel Vlijm, die samen met Henry Schipper de bal van de doellijn werkte en in de absolute slotfase kreeg Hatto Heim een strafschop te nemen na een ongelukkige handsbal van Melvin Boender. De penalty werd echter wild op de lat geschoten door de aanvoerder van Hatto Heim, waardoor ’t Harde er met de oefenzege vandoor ging.

Aanstaande zaterdag speelt ’t Harde voor de competitie uit tegen SEH. De wedstrijd op Sportpark de Eeuwlanden vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Koopmans.