Na het matige optreden van vorige week rechtte ’t Harde prima de rug door EZC met maar liefst 0-6 te verslaan.

’t Harde startte met de herstelde doelman Schipper en laatste man Kamerbeek, die zijn eerste basisplaats van het kalenderjaar had. Daar tegenover stond dat Turubassa en Ten Brink door vakantie afwezig waren.

De eerste fase van balbezit was voor de groen-witten, maar ze werden verrast door een lange bal over de linkerflank van EZC. De doorgelopen spits prikte de bal langs Schipper, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. In de hierop volgende aanval vond Wesley Huenestein met een prima dieptebal Bram van de Worp. De aanvoerder liet, na een korte solo, de Eper-doelman met een geplaatst schot in de korte hoek kansloos, 0-1.

EZC had de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar ingrijpen van Schipper, die even ervoor ontsnapte aan een kaart na onbesuisd uitkomen, en Van de Roest op de doellijn voorkwamen de gelijkmaker. Net als bij de 0-1 werd ’t Harde gevaarlijk na een kans voor EZC. Van de Worp werd over de linkerflank weggestuurd. Zijn afgemeten voorzet werd keihard ingekopt door de naar binnen gesneden Jelle van ’t Hul, 0-2.

Drie minuten voor de rust kreeg ’t Harde een vrije trap te nemen op de rand van de zestienmeter. Het was spits Dinand Dekker, die zich achter de bal nestelde en met een geweldige precisie de bal in de kruising jaagde, 0-3.

Na de rust had ’t Harde moeite om het ritme van voor de rust op te pakken. De ploeg speelde slordig en liet EZC een paar kansen creëren. Schipper moest hierbij een keer handelend optreden, maar hield zijn doel schoon met een katachtige redding. ’t Harde pakte na een kleine tien minuten het initiatief terug. Elskamp ging op avontuur op de rechterflank. Hij vond uiteindelijk Jelle van ’t Hul, die kiezelhard de bal in het dak van het doel schoot, 0-4.

Henk Elskamp zorgde voor de 5-0 met een geplaatst diagonaal schot. De buitenspeler werd prima vrij gespeeld door Van de Worp, die uiteindelijk bij vier van de zes doelpunten betrokken was. Bijna kon Van ’t Hul zijn derde van de middag noteren, echter wist hij een teruggetrokken bal net niet in het doel te werken.

In de slotfase was de prima synergie zichtbaar tussen de verdedigers en hun doelman. Doelman Schipper leek geklopt door een lob over hem heen, maar vond Van de Roest net als in de eerste helft op de doellijn om een doelpunt te voorkomen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Dinand Dekker. Na een overtreding op Michiel Vlijm mocht Dekker voor de tweede keer in kansrijke positie aanleggen. Zijn vlammende schot was onhoudbaar voor de keeper van EZC en bracht daarmee de 0-6 op het scorebord.

Een prettige overwinning voor ’t Harde waaraan volgende week hopelijk een goed gevolg gegeven kan worden. Op zaterdag 3 maart speelt ’t Harde de uitwedstrijd tegen vv HTC. De wedstrijd in Zwolle vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wildeboer.