Na een vrij weekend hervat S.V. ’t Harde zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Noord Veluwe Boys. Dat betekent ook een weerzien met oud-trainer Jan-Jaap Kooistra, die medio november instapte bij de club uit Hattemerbroek.

Noord Veluwe Boys begon het seizoen zeker niet onaardig met dertien punten uit de eerste zeven wedstrijden. Onder andere ’t Harde en VSW liepen in Hattemerbroek tegen een nederlaag aan. Desondanks moest trainer Gerrit Visch het veld ruimen. Door de vele afgelastingen speelde Noord Veluwe Boys daarna slechts vier wedstrijden, waarin één punt werd behaald. Nu staat men op een tiende plek, maar heeft het ook twee wedstrijden minder gespeeld dan de meeste ploegen.

’t Harde staat met 26 punten uit dertien wedstrijden op de derde plek en moet dat in eerste instantie zien vast te houden. Koplopers VSW en Zalk hebben acht verliespunten minder. Voor de Hardenezen is het zaak om net als voor de winterstop weer een goede serie neer te zetten, in de hoop dat de concurrentie punten laat liggen. Twee weken geleden herstelden de groenwitten zich tegen Wilsum prima (3-1 winst) van de tik die ze de week ervoor tegen Zalk kregen.

Met de eerder gememoreerde 3-1 nederlaag tegen Noord Veluwe Boys in het achterhoofd, heeft ’t Harde zaterdag sowieso wat recht te zetten. Daarbij is winst noodzakelijk om uitzicht te houden op de tweede periodetitel. Het duel op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maat.