In een redelijk eenzijdig duel wist ’t Harde de eerste competitiezege van het kalenderjaar 2018 te pakken. Trainer Egbert Kragt moest zijn team noodgedwongen op enkele plaatsen aanpassen vanwege blessures van Bram van de Worp en Quinten Turubassa. De vervangers op het middenveld lieten zich gelden door beide een doelpunt te maken in de wedstrijd.

’t Harde was in de beginfase van de wedstrijd voornamelijk gevaarlijk over de linkerkant. Michiel Vlijm penetreerde na tien minuten het zestien meter gebied binnen, maar zag zijn inzet door de doelman van Wilsum gepareerd worden. De aanhoudende druk, zonder echt grote kansen betaalde zich in de 18 minuut uit. Dinand Dekker wist met een prima actie op de lengteas van het strafschopgebied zijn man af te schudden. De afgemeten voorzet die volgde was voor de ingelopen Melvin Boender eenvoudig met hoofd binnen te knikken, 1-0.

Na de verkregen voorsprong kwam ’t Harde eenmaal in de problemen. Een lange bal van Wilsum werd verlengd en stelde de linksbuiten in staat 1-op-1 met Henry Schipper te gaan. Schipper dwong de aanvaller echter naar de buitenkant en kon samen met Wesley van de Roest de aanval onschadelijk maken. Aan de andere kant kreeg ’t Harde kansen op de 2-0 dankzij mooi aangesneden corners van Terence ten Brink. Tot tweemaal toe wist hij Van de Roest te vinden, die net niet het doel kon vinden.

Na een half uur spelen was daar toch de 2-0. Een doorgekopte bal van Dekker belandde bij de diepgaande Henk Elskamp. Elskamp bediende vervolgens Ten Brink, die in zijn aanname twee verdedigers uitspeelde en de bal vervolgens met veel gevoel in de kruising plaatste.

Na de rust leek ’t Harde uit te willen lopen naar een grotere voorsprong, grote kop kans van Van de Roest, maar deed nonchalance de bezoekers terugkomen in de wedstrijd. Een foutieve pass van Elskamp op de eigen helft bood Wilsum een countermogelijkheid, welke door de rechtsbuiten goed werd opgepakt en met een schuiver lang Schipper stond vanuit het niets de 2-1 op het scorebord. In de hierop volgende fase leek Wilsum te willen doordrukken, maar kwam het niet verder dan een lage voorzet die door Vlijm over het eigen doel werd gewerkt.

Het initiatief werd teruggenomen door Dinand Dekker. De spits vrijgespeeld aan de zijkant van het strafschopgebied. De inzet van Dekker leek naast te gaan, maar werd door een been van de tegenstander onhoudbaar voor de keeper van Wilsum, 3-1.

In het verloop van de wedstrijd hadden Henk Elskamp en Jelle van ’t Hul kunnen/moeten scoren maar bleef de 3-1 staan. De eerste driepunter van 2018 is een feit en ’t Harde mag zich over twee weken opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Noord Veluwe Boys.

Reacties via Facebook