In de jacht op koplopers VSW en Zalk moet S.V. ’t Harde ook de laatste twee wedstrijden voor de winterstop zien te winnen. De eerste horde is zaterdag in Epe tegen EZC ’84.

EZC maakte vorig seizoen een moeilijk jaar door. Er werd slechts twee keer gewonnen en op de ranglijst wist men alleen Storica voor te blijven. Met dertien punten uit de eerste tien wedstrijden gaat het dit seizoen beduidend beter met de Epenaren. EZC won de laatste twee duels met 2-1 van respectievelijk HTC en SEH, waardoor men nu één van de koplopers is in de tweede periode.

Eén van de andere koplopers in die tweede periode is ’t Harde, dat aan een mooie reeks bezig is met vijf overwinningen op rij. Vorige week maakten de groen-witten het onnodig spannend tegen ’s Heerenbroek, maar werden de punten gelukkig ternauwernood binnengesleept. ’t Harde behield daarmee de derde plek, met vijf punten achterstand op koploper VSW. Nummer twee Zalk staat op twee punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

In het kampioensjaar 2014/2015 trof ’t Harde EZC voor het laatst. In Epe maakten de Hardenezen toen pas in blessuretijd het verschil (van 2-2 naar 2-4). Ook nu telt voor ’t Harde alleen winst, maar dan moet de afronding zorgvuldiger dan vorige week. Het duel op het J.B. Sportpark in Epe begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Hoornstra.