S.V. ’t Harde heeft na een spannende strijd in Stadshagen de aansluiting met de koplopers Zalk en VSW behouden door CSV met 0-1 te verslaan. In een wedstrijd met duidelijk  twee gezichten was een raak geschoten strafschop van Terence ten Brink voldoende voor een in score minimale overwinning.

’t Harde begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase de meeste kansen. Zo waren zowel Jordy als ook Wesley Huenestein dichtbij een doelpunt na prima hoekschoppen van Quinten Turubassa. Na 20 minuten spelen kreeg ’t Harde de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen nadat Henk Elskamp gevloerd werd in het strafschopgebied. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Terence te Brink, 0-1.

Na de 0-1 bleef ’t Harde het meeste balbezit houden en was CSV gevaarlijk in de omschakeling. Het was Melvin Boender te danken dat een bijna zeker doelpunt net op tijd geblokt werd na een prima aanval van CSV. Vlak voor rust kreeg ’t Harde een grote kans om de score te verdubbelen. Een slordigheid van de keeper van CSV stelde Bram van de Worp in staat vrij uit te halen randje zestienmeter, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman.

In de tweede helft was het CSV dat de boventoon voerde. De ploeg probeerde met veel druk kansen te creëren, maar vond het meermaals doelman Schipper op haar weg. Meer en meer ging ’t Harde als een hecht collectie te werk en probeerde het in de omschakeling onder de druk van CSV uit te komen. De eindpass werd steeds iets onnauwkeuriger, waardoor enkele mogelijkheden al in vroeg stadium strandden.

In de laatste fase van de wedstrijd wilde CSV met snelle combinaties de verdediging van ’t Harde ontregelen en probeerde spits IJzerman de scheidsrechter te bespelen met een fraaie schwalbe. Echter hield de groen-witte achterhoede onder leiding van Arnoud Kamerbeek en Jordy Huenestein zich uitstekend staande en legde de uitblinkende Melvin Boender de clubtopscorer van CSV aan banden.

’t Harde had zichzelf in de slotminuten spanning kunnen besparen, maar de kopbal van Wesley van der Roest trof van dicht bij net niet het doel. Niet veel later volgde het eindsignaal van scheidsrechter Hiemstra tot grote vreugde van de Hardenezen.

Met de overwinning stijgt ’t Harde naar de 3e plek op de ranglijst met een achterstand van 5 punten op de eerder genoemde koplopers. Volgende week ontvangt ’t Harde thuis tegenstander ’s Heerenbroek. De wedstrijd zal om 14.30 uur aanvangen.