S.V. ’t Harde speelt zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen SEH, dat net als de groenwitten vorig seizoen nog een klasse hoger speelde.

De ploeg uit Heerde begon het seizoen voortvarend met grote overwinningen tegen Noord Veluwe Boys en Wilsum. De vier wedstrijden daarna werd er alleen van het nog puntloze Storica gewonnen, terwijl er werd verloren van HTC en CSV. SEH staat nu met tien punten op een vijfde plek.

’t Harde lijkt de slechte seizoenstart te boven na de zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Door de verrassende uitslagen die iedere week weer te noteren zijn in deze klasse, is de ranglijst behoorlijk in elkaar gekropen. De Hardenezen staan achtste met acht punten, vijf punten minder dan het trio koplopers VSW, Kampen en Zalk.

Bij winst passeert ’t Harde SEH op de ranglijst en houdt het zicht op de bovenste plekken. Geen gemakkelijke opgave, want SEH mag tot de betere ploegen van de competentie worden gerekend. De toegenomen doelpuntenproductie van de laatste weken moet de groenwitten echter vertrouwen geven op de tweede thuiszege van het seizoen. Het duel op Sportpark Schenk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Weuring.