S.V. ’t Harde heeft ondanks een ongeslagen status niet de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald. BAS uit Biddinghuizen legde in de laatste wedstrijd Prins Bernhard met 8-0 over de knie en bekert derhalve op basis van het doelsaldo door.

In Elspeet nam ’t Harde vanaf de start het initiatief in de wedstrijd. Waar het baltempo in de eerste fase nog te laag was om een compact spelend Elspeet kapot te spelen, liet de ploeg in de volgende fase ruim een half uur lang Elspeet alle hoeken van het veld zien. De eerste speldenprik kwam van Jelle van ’t Hul, die na een aanval over rechts de bal hard in het zijnet schoot. Na 18 minuten opende Bram van de Worp na voorgeven Henk Elskamp de score, 0-1.

Niet veel later zorgde slordig balverlies in de as van de Elspeter aanvoerder voor een prima uitgevoerde counter van ’t Harde. Weer was het Elskamp die Van de Worp bediende en die wist de doelman met een sublieme stift te verschalken, 0-2. ’t Harde bleef kansen creëren. Terence ten Brink was het dichtstbij de 0-3, maar zijn beide pogingen (net voor langs, en op de lat) vonden net het doel niet.

Vlak voor rust herpakte Elspeet zich, of beter gezegd verslapte ’t Harde. Uiteindelijk leidde het in de 43e minuut tot de aansluitingstreffer, nadat een hoge voorzet van dichtbij binnen gekopt werd. In de tweede helft verdween het goede voetbal. De grootste kansen waren voor de gastheren, maar zowel, de van een beenbreuk herstelde Melvin Boender, als ook Arnoud Kamerbeek wisten een bal van de doellijn te halen.

In de blessuretijd van de wedstrijd gooide Terence ten Brink de wedstrijd definitief in het slot. Na een overtreding binnen de zestienmeterlijnen op Elskamp schoot ten Brink de toegekende strafschop feilloos binnen, 1-3.

Met de overwinning op Elspeet kwam er een einde aan de voorbereiding op de competitie. A.s. zaterdag start de competitie en wacht ’t Harde een uitwedstrijd bij V.V. Wilsum.
De wedstrijd in Wilsum vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kwakkel.