Zaterdag 27 mei vonden de bekerfinales van de KNVB plaats bij CSV in Apeldoorn. The Road to the final op het Sportpark Orderbos was een ware teamprestatie en ging als volgt; Winst op Ede/Victoria, uit 6-4; winst op Doetinchem, thuis 2-1 en de halve finale tegen DCS in Veenendaal; 8-4.

Deze ochtend was het zonnig en zeer warm. Tijdens de warming ‘up stroomden de toeschouwers binnen. De belangstelling uit ’t Harde was groot. Vele mensen, bestuur en leden, hadden de moeite genomen om, ondanks het zeer warme weer, de jongens aan te moedigen. Ton Vermeulen, namens de LOE, nam opnames van de wedstrijd. Wij raden u aan om deze beelden in samenvatting te bekijken op de site van de LOE. Dat het spannend was zult u gaan zien.

De wedstrijd stond onder leiding van David de Graaf (76) uit Wezep. Met veel bewondering heb ik gekeken naar de fysieke gesteldheid, kennis en rust van deze goed leidende scheidsrechter.

Gelijk vanaf de aftrap was de spanning te merken bij de groen witten. Jonge Kracht trok vel van leer en dat resulteerde in de 2e minuut al in een 1-0 achterstand.

Langzaam begonnen de jongens de spanning van zich af te voetballen. Dit werd ook het beeld van de gehele wedstrijd. ’t Harde voetballend en Jonge Kracht de lange bal en gokken op die ene kans.

Het voetballen werd beloond. In de zesde minuut was het raak. Een schot op doel werd geblokt door spelers en keeper van Jonge Kracht. In de rebound was het Boaz Heijkamp die op de goede plek stond en genadeloos hard binnen schoot. 1-1.

Jonge Kracht hield vast aan het spelconcept. Onoplettendheid in de achter hoede bij S.V. ’t Harde, resulteerde in twee doelpunten binnen zeven minuten. 1-3. Niet getreurd,  de jongens bleven voetballen . Twee minuten later een pass van Robin Morren over links naar Gerrald Koops. Deze “balvirtuoos” wist zich wel raad. 2-3

Het voetballen kreeg de overhand en Jonge Kracht was alleen nog aan het verdedigen. Vlak voor rust de gelijkmaker. Rico Leusink stond op de juiste plek en scoorde met het hoofd via de onderkant van de lat. Vier minuten later rust. Tijd voor een peptalk in de schaduw aan de bosrand. Twee doelen; blijven voetballen en de lange bal  voorkomen door kort te dekken. (jagen op de bal).

In de tweede helft na vijftien minuten, drank pauze. Geen doelpunten. Het voorkomen van de lange bal was onmogelijk. Jonge Kracht deed het slim. Keeper kort uitrollen naar de laatste man. Bal terug op de keeper en bal naar voren.

Uit één van deze uittrappen schatte de aanvoerder en gangmaker van Jonge Kracht de situatie beter in dan de verdediger en keeper van S.V. ’t Harde. Met een kopbal achterover scoorde hij de 3-4. Een mooi doelpunt. Teleurstelling bij de boys.

De laatste tien minuten, ’t Harde voetballen en Jonge Kracht met z’n allen verdedigen en de bal weg rossen. Kansen waren er genoeg. Afstand schoten van Gerbert Karsten  en Boaz Heijkamp belanden naast het doel. Een hakbal van Gerrald Koops werd tot corner verwerkt, evenals de kop – en lob kans van Rico Leusink. Tot één minuut voor het einde, de beste man aan S.V. ’t Harde zijde, Gerdo de Groot de bal met de wreef tegen het net schoot. 4-4.

Penalty’s moesten de beslissing brengen. Door twee fantastische reddingen van Herman Hop besliste S.V. ’t Harde de serie in haar voordeel, doordat Gerbert Karsten de laatste penalty koelbloedig  binnen schoot.

De ontlading hierna is niet te omschrijven. De beker voor S.V. ’t Harde. Wederom historie geschreven. Na kampioenschappen, Jo Huisman trofee, nu de KNVB beker.

Jan Kroon als ware aanvoerder, hij kwam special voor deze wedstrijd vanaf zijn vakantieadres met zijn moeder en broer naar Apeldoorn, mocht de beker op het bordes in ontvangst nemen. Na afloop hebben wij de overwinning gevierd met een etentje bij ’t Pannenkoekenhuis in ’t Harde. Met dank aan onze sponsor Karsten Kozijnen.

Hierna mocht Albert van Dijk, onze jongste speler, de beker het sportpark binnen dragen. Onder luid applaus van het thuispubliek namen de jongens de felicitaties in ontvangst. Als trainer/coach ben ik super trots op de warme belangstelling van de vereniging naar onze jongens.

Nog trotser op onze staf. Eibert Leusink heeft Herman Hop, als keeper, naar een hoger niveau gebracht. Bartus van ’t Hul, als leider, verzet veel werk in de niet zichtbare uurtjes om de jongens te informeren en voor te bereiden op trainingen en wedstrijden, alsmede de contacten met ouders, sponsoren en vereniging. Trots op Bertus Jeensma als scheidsrechter en de ouders die altijd meegaan met wedstrijden en betrokken zijn bij de verrichtingen van hun zoons, alsmede de begeleiders van de zorginstellingen. Dankbaar naar de sponsoren, die er voor zorgen dat de jongens een visite kaartje zijn van de club. Annemieke Jolink verdient een dikke pluim. Zij heeft een mooie foto reportage gemaakt van de bekerwedstrijd. Als laatste willen wij iedereen bedanken die S.V. ’t Harde G-team een warm hart toedraagt.

Het was een bijzonder seizoen en dat was het.