Op woensdag 3 mei vond de jaarlijkse G-voetbaldag plaats op Sportpark Schenk in ’t Harde. Maandenlange voorbereiding ging er aan vooraf, om er wederom een geslaagde dag van te maken. Allereerst voldoende teams om het toernooi te kunnen spelen.
Shalom, Dagbesteding Careander en EBC de Schuilplaats vormden samen één team, met Vitree 2 (jeugdzorg kampen), Steenrots, wooncentrum ’t Harde Careander en FC Horst, ontstaan uit Fokke Boys van ’s Heerenloo vormden zij samen de Recreatie Poule.
De Wedstrijd Poule bestond uit VVOG Harderwijk, Vitree 1 uit Kampen, De Arne, kleinschalig wonen, uit Zwolle en gastheer S.V. ’t Harde. Voor de middagpauze werden de Poulewedstrijden en Kwartfinales gespeeld. De scheidsrechters voelden de sfeer in de wedstrijden prima aan en de begeleid(st)er(s) van de teams, namens S.V. ’t Harde als gastheer/dame, hadden zichtbaar plezier.

De Lokale Omroep Elburg zorgde ervoor dat ook de mensen in de Gemeente Elburg en omstreken de sfeer en wedstrijden konden beluisteren, afgewisseld met muziek en interviews van de deelnemers.

In de tussentijd waren vele vrijwilligers bezig om de lunch voor te bereiden, aangeboden door de Boni ‘t Harde en Fruithandel Leusink. Want ja, na een ochtendje flink in het zweet werken, heeft het lichaam wel weer energie nodig voor de penalty bokaal en finale wedstrijden in de middag.

De penalty bokaal werd een bijzondere. Niemand minder dan Mickey van der Hart, keeper van PEC Zwolle, kwam na de lunch het sportpark op wandelen. Gelijk deelnemers op de foto en een praatje maken. Mickey genoot er zichtbaar van en ging zich voorbereiden op het schietfestijn. Mickey bekend om zijn gedrevenheid en altijd voor de volle 100 % , moest flink aan de bak. Prachtig genomen penalty’s vlogen in de kruising, andere tegen de paal/lat of een prima actie van Mickey. Een enkeling gooide haar charmes in de strijd of een schijnbeweging en dat had succes. Een gemiste “Panenka” leidde tot 10x opdrukken, dat was regel bij PEC Zwolle. Na afloop de traditionele groepsfoto, bloemetje en opmaak voor de finale wedstrijden.De finale werd uiteindelijk winst voor Vitree 2 in de Recreatie Poule. In de andere Poule speelden S.V. ’t Harde en Vitree 1 gelijk. Hierdoor moesten strafschoppen de beslissing brengen. Ieder team 3. Na twaalf strafschoppen, vol met spanning, besliste S.V. ’t Harde de serie in haar voordeel.

foto van S.V. 't Harde.
Tijd voor ontspanning. Wie kan dat niet beter als onze Feestzanger Franky Stardust. Het werd FEEST. Met zijn waterval aan woorden praatte Franky het ene na het andere nummer aan elkaar. Tijd voor iedereen en een dolletje, begeleid met confetti.( “De Heksen” op bezemstelen moesten na afloop ook wat te doen hebben). Er werd gedanst, gezongen en de polonaise gelopen. De rode wangen werden bekoeld met een ijsje van Supervlaai ’t Harde.

Mickey van der Hart volgde alles vanaf de zijkant en toen de polonaise werd ingezet was hij van de partij. Mickey complimenteerde iedereen met zijn genomen penalty’s en was onder de indruk. Voor hem was het een tweede training. FC Horst won de penaltybokaal, aangeboden door Fruithandel Leusink.

Het was één groot Feest. Een mooie dag, zonder regen en een beetje zon. Iedereen heeft er van genoten. Vitree 1 en S.V. ’t Harde behaalden de eerste prijzen, maar eigenlijk was iedereen een winnaar, waarbij de prijzen werden aangeboden door Stichting Wiel Elburg.
Annemieke Jolink heeft van deze gezellige dag een mooie foto reportage gemaakt.
Op naar 2 mei 2018.