Verslagen gezichten in en rondom het veld in Dronten toen de manschappen van S.V. ‘t Harde na een half uur spelen tegen een verdiende (3-0) achterstand aankeken. De gevreesde afdaling naar de 4e klasse leek al een feit, maar nog voor rust deed ’t Harde iets terug aan de grote achterstand. Dinand Dekker rondde een voorzet van Henk Elskamp beheerst af. In het tweede bedrijf was er van het spelbeeld van de eerste dertig minuten weinig over. ’t Harde tapte uit een ander vaatje en boog de achterstand om naar een 3-4 overwinning.  

’t Harde startte dramatisch aan de eerste van twee wedstrijden tegen Reaal Dronten. Dit resulteerde binnen drie minuten in het eerste tegendoelpunt. Slordig balverlies en een te korte terugspeelbal leidden de 1-0 in. De verwachting was dat de ploeg nu wel wakker geschud zou zijn. Echter het tegendeel bleek in het verdere verloop van de eerste helft. Na een half uur spelen keken de groen-witten tegen een tussenstand van 3-0 aan. ’t Harde deed nog wel wat terug voor de rust (3-1), maar het getoonde spel in de eerste helft was erg zwak.

In de tweede helft verscheen er een ander S.V. ’t Harde aan de aftrap. Niet zozeer qua manschappen, maar meer in de zin van spelopvatting. De ploeg streed voor elke bal en zat kort op de tegenstander. De Drontenaren hadden hier zichtbaar moeite mee en dit leverde een omgekeerd spelbeeld op. Na enkele minuten in de tweede helft kreeg ’t Harde een penalty. Henk Elskamp werd vastgehouden binnen het strafschopgebied. De geboden kans werd koelbloedig afgerond door Terence ten Brink.

Naarmate de tweede helft verstreek kreeg ’t Harde steeds meer overwicht. De spelers van Reaal konden het conditioneel nog moeilijk bijbenen. De pressing die ’t Harde uitvoerde resulteerde in de 70e minuut in een corner voor de ploeg. De ingevallen Sam van Norel sprong boven de keeper van Reaal uit, vervolgens belandde de bal voor de voeten van Robbert Strijkert die het leer verwoestend via de onderkant lat tegen de touwen joeg.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd was Henk Elskamp een grote plaag voor de verdedigers van de tegenstander. Bij nagenoeg elk duel kwam Elskamp als winnaar uit de strijd, zo ook bij de 3-4. Een lange bal van achteruit werd op het juiste moment geraakt door de aanvaller, die vervolgens los was van zijn directe tegenstander. Een afgemeten voorzet kon door Dekker worden binnengeschoven. Met zijn tweede doelpunt van de middag zette hij ’t Harde op voorsprong. In het slot van de wedstrijd liet een verdediger van Reaal zich nog volledig gaan en kreeg terecht rood voor het natrappen van de sterk spelende Elskamp.

De 3-4 overwinning is een mooie basis voor de thuiswedstrijd van zaterdag 27 mei op Sportpark Schenk. ’t Harde zal dan anders uit de startblokken moeten komen om handhaving in de 3e klasse te bewerkstelligen.
Scoreverloop: 3e 1-0 Valk, 10e 2-0 Mol, 27e 3-0 Mol, 36e 3-1 Dinand Dekker, 49e 3-2 Terence ten Brinke, 70e 3-3 Robbert Strijkert, 3-4 75e Dinand Dekker 

Opstelling S.V. ’t Harde: Peter van Hulsteijn; Quinten Turubassa, Wesley Huenestein, Jordy Huenestein (46e Rick Veldkamp), Arno Leusink (65e Sam van Norel); Terence ten Brink, Hermen de Jager, Robbert Strijkert (75e Menno van ’t Hul), Bilal Bella; Henk Elskamp, Dinand Dekker.