We zijn dit voorjaar begonnen met negen teams aan deze competitie met als doelstelling bij de eerste drie te eindigen gezien de tegenstanders.

Als je dan begint met een overwinning dan besef je al gauw dat er voor dit elftal meer in zit gezien het spel wat ze laten zien en de inzet van deze meiden ook omdat je begint tegen de concurrent waarvan je denkt dat die zeker voor de titel gaan dit voorjaar. ook de tweede wedstrijd word gewonnen en zo ook de derde. Op dat moment gaan we als team ons afvragen zit er misschien meer in gaan wij meedoen om het kampioenschap in de eerste klasse dat zou wat voor de MO13-1. Op de trainingen gaan we hier met z’n allen eens over praten, ook gaan we iets meer fysiek trainen om ons zelf sterker te maken en ik moet zeggen dat dit in sommige wedstrijden wel eens goed uit pakte klasse Dames de inzet die er is als team. En zo gaat het door vanaf de eerste competitiedag staan wij bovenaan. Dan staat op 06-05-17, de wedstrijd op het programma uit tegen Swift’64 met vijf punten voorsprong begonnen we aan deze wedstrijd met veel inzet en passie, maar deze wedstrijd werd verloren met 3-1, iedereen was teleurgesteld dat het vandaag niet lukte, dus het feestje moesten we een weekje uitstellen. Op 13-05-17 moest het gebeuren de tegenstanders waren SDC Putten dit elftal moest te doen zijn gezien de plaats waar ze staan maar ja ook de zenuwen speelden deze morgen mee , de aftrap was om 10:00 uur veel mee gereisde supporters stonden de meiden aan te moedigen daar lag het zeker niet aan.

Na een klein kwartier voetballen wat je niet hoopt gebeurt dan de 1-0 voor SDC Putten, niks aan de hand nog zeker 40 minuten om dit ongedaan te maken. kleine kansjes krijgen we wel maar de afronding is er niet zou het dan toch de spanning en de zenuwen zijn, en zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand. Dan zien we de koppies naar beneden en wij als begeleiding vragen wat er is en dan word er gezegd het lukt niet en we willen zo graag en dat snappen wij maar al te goed want jeetje wat gunnen we de meiden dit kampioenschap. ik vraag aan ze wat zijn we aan het doen en ze zeggen we zijn niet als team aan het voetballen en we hebben afgesproken dat we dat dan maar moeten gaan doen in de tweede helft, en je gelooft het niet maar dit werd ook gedaan en de tegenstanders kwam er nauwelijks meer aan te pas en het duurde ook niet lang of de 1-1 stond op het scorebord en zo volgde ook snel de 1-2 man man wat een ontlading bij de meiden en de staf, maar we moesten waakzaam zijn want een tegendoelpunt konden we niet hebben er moest gewonnen worden. door een kleine misverstand achterin werd het nog spannend maar het werd keurig opgelost. met nog vijf minuten te spelen kwam het verlossende doelpunt 1-3 en nu kon het niet meer mis gaan deze morgen het Kampioenschap is binnen en nadat de scheids floot voor het eindsignaal was de ontlading dan ook erg mooi om te zien, ook de meegereisde supporters waren dolblij om dit te zien. Meiden namens de begeleiding van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap 2016/2017.