De nacompetitie voor S.V. ’t Harde is een feit. Na een zeer moeizaam seizoen moeten de groenwitten zich in de 3e Klasse zien te handhaven door het tweeluik met Reaal Dronten winnend af te sluiten. Zaterdag wacht het eerste duel in Dronten.

De Drontenaren eindigden dit seizoen op de derde plek in de 4e Klasse C met 55 punten. Opvallend is met name het doelsaldo van 99 goals voor en 54 tegen. Reaal Dronten dankt de nacompetitieplek aan de winst in de eerste periode. In het vervolg van het seizoen werd men op de ranglijst gepasseerd door Zwolsche Boys en Swift ’64, dat met een straatlengte voorsprong kampioen werd.

’t Harde bivakkeerde het hele seizoen in het rechterrijtje. Na een slecht begin van de competitie leek in de tweede periode de weg omhoog gevonden. Maar door slechts zes punten in de derde periode is de twaalfde plek het bittere eindresultaat.

Door blessures en schorsingen is het elke week puzzelen voor de Hardenezen. Dat zal zaterdag niet anders zijn, maar met de aanwezige kwaliteiten moeten de groenwitten in staat zijn om de rug te rechten en deze laatste kans op lijfsbehoud te pakken. Het duel op Sportpark De Munten in Dronten begint om 14.30 uur.