Nog twee finales speelt S.V. ’t Harde. Een cliché, maar wel waar gezien de situatie van de groenwitten. Zaterdag staat allereerst de uitwedstrijd tegen directe concurrent Olympia ’28 op het programma.

De ploeg uit Hasselt maakt ook een zeer moeizaam seizoen door en staat op de twaalfde plaats, een plek onder ’t Harde. Beide clubs zouden met deze positie veroordeeld zijn tot het spelen van promotie-/degradatiewedstrijden. Vorige week boekte Olympia een zeer belangrijke 2-6 overwinning bij SEH. Daarmee komt men op 26 punten (twee punten minder dan ’t Harde) en is er nog uitzicht op directe handhaving.

Voor ’t Harde is directe handhaving qua punten dichterbij, maar dan mag er absoluut niet verloren worden van Olympia. Nacompetitievoetbal lijkt dan onvermijdelijk. Voor de Hardenezen is de opdracht op papier eenvoudig. Twee keer winnen en handhaving is een feit. Medeconcurrenten Hatto-Heim en WZC Wapenveld treffen elkaar zaterdag en volgende week sluit ’t Harde de competitie af tegen WZC.

De vorige wedstrijd tegen Olympia eindigde in een 3-1 overwinning voor ’t Harde. Hopelijk kan de door blessures zo geplaagde ploeg zich zaterdag herpakken en wederom drie punten pakken tegen de ploeg uit Hasselt. Voor beide clubs is het erop of eronder. Het duel op Sportpark ’t Hoenbroek begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wenneker.