Op zaterdag 8 april was het alweer 50 jaar geleden dat de “Gouden Generatie” kampioen werd in de 1e klasse afdeling Zwolle. Dit kampioenschap betekende promotie naar de 4e klasse van de landelijke KNVB. Een beslissingswedstrijd was nodig tegen Kloosterhaar om het kampioenschap veilig te stellen. Deze wedstrijd werd op neutraal terrein in Heino gespeeld, door 2 doelpunten van Bennie Palm werd Kloosterhaar met 2-1 verslagen. Het jaar ervoor was het 1e elftal ook al gepromoveerd, 2 jaar later zal het 1e elftal nogmaals promoveren naar de 3e klasse KNVB, het één na hoogste amateurniveau op dat moment!!
Inderdaad een “Gouden Generatie” voetballers onder leiding van hoofdtrainer Gerrit Verwoerd.

Peter van Walsem was als jeugdspeler in deze periode vaak wisselspeler bij het 1e elftal, hij nam samen met basisspeler Kees van de Streek en clubarchivaris Kees Lokhorst het initiatief voor een reünie met deze generatie spelers.
Op vrijdag 7 april was het zover, na een openingswoord door Peter van Walsem en een minuut stilte voor de helaas al overleden spelers en trainer, mocht de aanvoerder Gerard Akster de taart aansnijden met daarop de teamfoto van het seizoen 1966-1967.
Na de koffie werd er onder genot van een hapje en een drankje herinneringen opgehaald aan deze mooie periode van onze vereniging. De plakboeken van Kees Lokhorst met alle krantenverslagen werden doorgenomen, vele mooie anekdotes werden met elkaar gedeeld. Nadat de fotograve is gearriveerd werd er een elftalfoto van de mannen genomen op het hoofdveld. Prachtig om te zien dat de voetbalhumor nog steeds aanwezig is bij deze bijzondere groep mannen.
Na het bezichtigen van de nieuwe kleedkamers werd er begonnen aan het buffet. Het bleef nog lang gezellig.
Als vereniging en supportersvereniging zijn we heel trots dat we een bijdrage aan deze mooie reünie hebben kunnen geven. Onze waardering is enorm voor deze “Gouden Generatie”!

Foto compleet:
Staand vlnr: Jan Leusink, Gerard Schreurs, Kees van de Streek, Eibert Polinder, Gerardus Struik, Henk van Oene (De Nutte) & Marten van ’t Hul.
Onder vlnr: Kees Lokhorst, Henk Eibrink, Lammert ten Cate, Gerard Akster en Peter van Walsem.